Just nu brinner det norr, söder och väst om oss i Denver. Bland annat står Colorado Springs och Boulders berg i lågor. Över 32.000 är evakuerade i Colorado Springs alone.. På fredag flyger Obama in och jag tänker på sist jag var i samma stat som herr president, det var lite över ett år sedan under tornadon i Alabama. Jäkla land med alla naturkatastrofer. Tänker på alla som förlorar sina hem, sina gårdar, på alla djur och grrrriiiin vad sorgligt det är. Helt fruktansvärt. 

Något som är imponerande är hur jenkare hjälper varandra i kris. Precis som i Alabama så är det som alla är redo bidra för att hjälpa andra. Fint men kanske lite oväntat eftersom det inte gäller politiskt… men bla bla bla. Jag vet inte, jag tittar knappt på nyheterna längre och då bör jag hålla tyst. Är man okunnig så ska man fasiken vara tyst och nu inkluderar det mig. Tragiskt men sant.


All foton kommer ifrån The Denver Post – danke.

21 Comments

 1. Usch och fy, inte kul alls. Verkligen hemskt. Hoppas dom får ordning på bränderna snart.

 2. Holy fucking shit!
  Har sett att svenska tidningar tom skrivit om bränderna
  Hoppas det blir bättre snart!

 3. Sorgligt. Tänk så mycket som förstörs. Tänkte just att ni verkar förföljda av naturkatastrofer. Hoppas det lugnar sig snart. Kram på er

 4. Men usch så hemskt. Hoppas du inte blir drabbad själv och hjälp en främling.
  Ps. Jenna har opererats nu. Min beeebis det blev tre operationer under fyra timmar. Mattes hjärta grinar halsen ur migDs.

 5. Ja, är det något de imponerar på mig med, så är det sammanhållningen när något händer! Där har vi svenskar något att lära oss av helt klart. Hoppas på snabb släckning och att inga dödsfall rapporteras, vare sig människor eller andra djur. 🙁

 6. Ja det är verkligen hemskt och jag vill inte heller tänka på alla stackars försvarslösa djur som brinner inne i inhängnadet och stallar….. Hoppas de får bukt på det snart.

  Det är intressant det där med USA och hjälpa varandra, för jag och en vän pratade om det bara för några dagar sedan. Min teori (och den baserar jag till viss del på kunskap jag fick på universtetet i bl.a. statsvetenskap) är att när staten inte går in och hjälper, blir det naturligt för människor att hjälpa varandra. Man lagar saker i “offentligheten” som går sönder, man hjälper grannar och man ställer upp i ideella föreingar och events i större utsträckning. Detta eftersom det inte finns ett lik stort socialt nätverk. Det är min teori. Kan ju ha fel, dock 😉 Jag skrev min Masteruppsats i Mänskliga rättigheter och Red Cross i NYC, som i stort sätt helt har tagit över vissa saker (mestadels hemmabränder, uppbyggnad och hjälp till boende) i NYC. Och Röda Korset i USA bygger helt på donationer från allmänheten och företag. De är också en av de största utbildarna i hjärt- och lungröddning i USA. Intressant, tycker jag.

  • Det kan nog stämma, men även här i Storbrittanien där jag bor så är människor mkt duktiga på att hjälpa varandra. Samtidigt har vi en stat här som hjälper till med bidrag, gratis sjukvård etc.Kanske kommer det från första och andra världskriget?

 7. Men fy vad otäckt!
  Känner igen detta från Melbourne och delstaten Victoria som alltid brukar stå i ljusanlåga varje sommar. Det är helt sjukt hur snabbt elden färdas och hur varmt det blir. All heder till alla duktiga och modiga brandmän och frivilliga som kämpar för att rädda liv och människors hem!

 8. helt otroligt, det verkar vara en del bränder i USA, men jag antar skogen är ganska torr om sommaren.
  Tänk vilken sorglig del av presidentämbetet att behöva åka runt till alla katastrofer!

  • “en del bränder” öhh??? Har du inte sett på nyheterna? och: “ganska torr skog” – Jävligt torr skulle jag säga.

   • Ber om ursäkt om jag lät dryg på tonen, inte meningen alls iallafall 🙂

Write A Comment