Ohh äntligen! ÄNTLIGEN är vi halvvägs. Jag känner stor skillnad på mina abs. Saken är den.. att vi har inte ens börjat än, har jag räknat rätt så har vi gjort 1275 sets och har alltså 3375 sets framför oss. Gee!

För att fira att vi är halvvägs och för att spice it up så lägger vi till lite övningar. Finns det något tråkigare än att göra samma sak hela tiden? No thank you.

SÅ, fortsätt att göra twists och situps om du vill, men har du tröttnat på dem så kan du göra som Twilla gör här. Det är en donna på vårt gym med abs av steel. Övningen heter ABDOMINATION och är så jobbig så att den får ögonen att tåras.

Så här går det till:

Gör 4 rundor enligt följande frekvens:

Perform 4 rounds of the following sequence:
30 seconds of Plank: Kness In/Knees Out
30 seconds of Ankle Touches
30 seconds of Plank: Alternating Knees To Elbows
30 seconds of “Air Grabs”

Repetera detta 4 gånger så att det totalt blir en tid av 8 minuter.

Så här gör du, starta klockan och se byt övning efter varje 30 sekunders frekvens. Stäng inte av klockan utan låt den gå, vila endast om du behöver det utan att stänga av klockan. Du räknar antalet övningar du gör och det är dagens nummer.

Plankan in och ut är ett set. Ankle Touches är ett set när du gjort både höger ankel och vänster ankel. Dynamic Plank är ett set när du gjort både höger och vänster arm. Air Grabs är ett set när du viftat med både höger och vänster arm i luften.

Det här är ett utmärkt tillfälle att börja om igen om du var med ifrån början och tappade motivationen, det har varit en lätt resa hit men nu börjar det svåra! Eller ett utmärkt tillfälle att hänga med ifrån och med idag! Är du med fortfarande?

Mamma Britt-marie

Elisabeth

Steve

En slö italienare

Anette

Elisabeth J

Anna T – på smällen!

Malin

Morgan

Tove

Moster Malin

Karin

Sanna

Malin K

Ina

Eva

Jeanette

Charlotte

Margoth

Rachael – Caseys brors flickvän! Woot woot!

Kalaslotta

Myfeelingsonline

Mybravenewlife

Emmakristinahakansdotter

Annaedback

Feederfriend

Jessicajansson

Sasucaaa

Framtidafrulindskog

Dulcisvita

Knasbubbla

Bagarebengtsson

Imdelicate

Monvoyageamericain

Idagskablidagen

Jessickasvitaharmoni

Sannaengstrom

Seriously-ironic

Withsofia

ibegtodreamanddiffer

Annithecat

Olssonskrypin

Swedishfreak

Annaedback

Triana

Beingsofie

Joolson

Netonnet

Teafortwoplease

Trattoria

Hemligbulle

Justanotherordinarystupidmommyblog

Intemyckettillliv

Vilsnajollen

Swaussie

Anlikablogg

Swedishamericanmamma

Myranludvig

Winterbarn


 

 

48 Comments

 1. Oh yes, jag är fortfarande med, även om jag halkat efter lite pga lite maginfluensa…men det tar jag igen 🙂

 2. Jag är fortfarande med och har också märkt en skillnad! Fast jag prövade Ankle Touches i går och gillar dom skarpt! Kände att nya muskler började jobba där! Tack för tipset!

  Jag ska också följa ditt råd med att använda en PT då och då. Jag är inte värst imponerad av de PTs vi har på mitt gym, så jag tror det är dags att byta gym…. Gymmet har ändrats det senaste året också och det är liiite för mycket “fake everything” där nu. You know, boobs jobs, spray tans, and fake blondes! Time to move on, I think….

 3. Jag ar fortfarande med men ganska langt efter. Jag borjade for en vecka sedan sa ar uppe i 14 nu. Jah har ocksa borjat simma igen vilket ar min normala form av motion:) Hoppas doktorn inte har nagot emot det nar jag aker dit 6 veckor efter baby L kom.

 4. Hej Linnéa, Jag (Ina) och Eva är fortfarande med. Du kan däremot stryka Charlotte och Jeanette.

 5. Bättre sent än aldrig. Ligger visserligen långt efter men nu hänger jag på utmaningen.

 6. Anette Sundberg Reply

  Yes! Jag är fortfarande med! Har legat efter men kommit ikapp.

 7. Jag är fortfarande med! Men ska vi helt lägga ner sit-up/russian twist eller köra både och? ABDOMINATION låter ju i vilket fall mycket roligare (om man får säga så) så den kör jag på.

  • Nej nej, g;r precis som du vill, antingen russian o situps eller sa gor du 8 min om dagen och raknar antal set du hinner med. Jag kommer balnda mellan de bada och gora varannan dag.

 8. Hej Linnea, jag vill gärna vara med på utmaningen- fast jag har ju inte varit från början, men det går väl bra att hoppa på nu? 🙂

 9. Tack för det fina du skrev hos mig! Blev väldigt glad! 🙂
  Jag försöker kämpa på, men måste bättra mig betydligt mer.

  • Det är fantastiskt och jag rekommenderar det, jag hade skev kroppsuppfattning back in the day och det hjälpte massor!

 10. Jag är fortfarande med och ska nog prova göra de nya övningarna också. Vi körde några av dem på British Military fitness som jag har börjat gå på. Jag blev faktiskt inspirerad av dig och kollade upp CrossFit, men närmaste stället det fanns på ligger för långt bort, jag tycker inte om att behöva resa 1 timma för att träna så jag kör BritMilFit i stället! Tack för inspirationen Linnea!

  • Jag läste på om din British Military – det låter hardcore! Berätta vad ni gör!

   • Nu har jag gjort abdomination, det var mycket roligare än situpsen! Lite mer fart liksom, sånt som jag gillar. Satte på David Guetta och tog det i vardagsrummet. Men jag gjorde nog fel, jag gjorde 30 av varje i stället för 30 sekunder…dessutom tror jag att jag gjorde plankan fel, jag fick nämligen lite ont i ryggen?

    British Military Fitness är skitkul och så himla motiverande. Jag har bara vart där en gång så länge, och vi fick göra mycket intervallträning, magövningarna var skitjobbiga och vi gjorde biceps/triceps övningar genom att använda vår egen och andras kroppsvikt. Jag kan berätta mer när jag har gjort lite mer av det!

    • Om du for ont i ryggen tror jag att du svankar for mycket och har rumpan och magen lite for langt ner. Eller sa att du inte har tillrackligt mycket muckler for att halla ryggen uppe. Om du tror att det ar sa, prova med att gora plankan pa knana!

 11. Spännande, det måste jag testa! Men jag fattar inte riktigt, ska man öka på på något sätt? Eller kör man 8 min varje dag?

  • Jag skulle inte öka i tid utan mer skynda på antalet repetitioner du hinner med på 8 minuter.

 12. Självklart är man fortfarande med! Trots att hela helgens wodar har varit med situps så lilgger man likförbannat på golvet innan sängdags och gör dagens tal. Ska sätta in mig i den här nya också. Men först lite jobb – jobbigt när man har varit fri i 4dagar :S hur går det för er?

  • Hahaha stackare. Trivs du bra med jobbet?
   Här går det bra, lever med konstant belutsångest bara.. ahhh

   • Oja det är så härligt folk som jobbar där så man blir glad när man väl är på jobbet och idag hade jag värsta lyxen! Låg över i Karup (liten håla i Danmark) och flög sedan tillbaka till Köpenhamn – en tur på 30min och nu är jag fri ända till imorgon eftermiddag då jag ska till Oslo och sen ligga över i Aalborg – där har dom crossfit fast dit har jag inte vågat ta mig ännu, det kommer nog :S Gör en för och mot lista till alla beslut och kasta den sedan och kör sten sax och påse tre gånger 😀 då ser du vilket alternativ du känner längst inne att du vill ta.

 13. yes fortfarande med! men börjar bli lite trött på situps och twists så jag kör nog på den här nya istället!

 14. Jag är fortfarande med!!! Det börjar bli lite jobbigt nu och det börjar ta lite lång tid. Senare, måste man ta alla på en gång eller kan man dela upp det under dagen? Det är sjukt att vi inte har gjort hälften än. Jag har lagt upp en magbild, vet inte om man kan se skillnaden, men jag kan känna det ialla fall.

 15. Jag är fortfarande med! Ligger lite efter men jobbar på att komma ifatt.

 16. Så klart jag är med fortfarande! Jag har kört setnhårt! Men du, jag har räknat och igår var ju 50 dagar, idag 51 (tisdag)…eller är jag helt ute och cyklar? Spelar väl ingen roll egentligen, en crunch mer eller mindre med alla tusen som vi ska göra till :p mohahaha

Write A Comment