Det är Caseys smeknamn för mig.. “you f-ing time HITLER” brukar han muttra samtidigt som jag vrålar för hundrade gången att vi är seeeena!

Casey är en sådan tidsoptimist att han kan ge vem som helst hjärnblödning. Han brukar sitta hemma och när CrossFiten BÖRJAR så säger han – Oops, time to go. Han har ett standard sms till vår tränare som lyder “I´m on my way, do a slow warmup!”. Not kidding… han använder det flera ggr i veckan.

När jag och Casey började dejta så förstod jag snabbt att om vi inte löste den lilla skillnaden mellan oss så skulle det tillslut blir vår dejtingdöd. Så jag gav honom en klocka. En svindyr klocka så han känner sig skyldig att använda den varje dag. Numer känner han sig naken utan den success!

Men som en Tidshitler är det inte bara irriterande att veta att folk är långsamma eller försenade. Det ger mig en nästintill sjuklig ångest att veta att klockan går och att jag inte kan påverka det! Av alla saker som finns i världen så är nog det värsta jag vet att vara sen. Jag vill inte komma till Crossfiten sist, jag vill inte komma sist till bion, jag vill inte vakna sist och jag vill verkligen inte att folk ska vara före mig! (type A personality kanske?)

Förstår ni hur det känns att hela jävla Sverige ligger SJU timmar före mig i tiden! Jag har ångest när jag går och lägger mig för då ser jag hur folk signar i på Skype och Facebook, att pappa redan varit vaken i två timmar och att jag kommer vakna i lagom tid till när ni går hem ifrån jobbet!! Jag är så efter och det finns inget jag kan göra åt det! Stress stress stress.

 

25 Comments

 1. Pingback: Kö.. | Linnéa i USA

 2. Min man havdar att det ar en “svensk grej” att vara tids nazi. Jag HATAR att stressad och gor ALLT for att inte komma forsent. Nar jag var pa jobbintervju fick jag fragan “beratta om en gang nar du kom forsent till jobbet och hur det gick for dig och dina arbetskamrater”…..varpa jag svarade “ehm…jag har aldrig kommit forsent”. Amerikanarna i rummet glodde pa mig som om jag sagt “grisar flyger” eller nagot annat hogst osannolikt.

  Jag forsoker infora AIS tid har nar vi ska ivag pa nagot. AIS star for “Ass In Seat”. Horde det pa tv, film eller natt sant. Sa om jag sager AIS 07.00 sa ar det inte 07.10 som galler. Daremot sitter min kare make oftast dar 06.55 till frugans stora lycka…..nu ar det bara resten av min amerikanska familj kvar…HOHOHO

  Ett annat alternativ ar att saga “fel tid”. Exempelvis nar vi ska hamta upp Chris syrra, sa ber hon oss skicka ett sms nar vi startar bilen. Jag, val medveten om att hon ALLTID ar sen skickar ett sms “AKER NU!” sen gar vi pa toa, tar pa oss skorna, samlar ihop vara grejer och tar oss ut till bilen….i nio fall av tio ar vi vid hennes lagenhet precis innan hon kommer ut eller just som hon kommer ut. Vi slipper vanta och hon kan ta sin tid.

  Min svarmor ar fortfarande hopplos….har tydligen varit hopplos hela sitt liv…men skam den som ger sig

 3. Hahahaha , det är ju underbart 🙂 du e la för jävla goer 🙂 jag är extrem åt andra hållet. minns när jag skulle åka med skolbussen som gick vid typ kvart över sju.
  jag började gå kvart i sju, till bussen ( bör nämna att bussen var gatan nedanför mitt hus, alltså max 2 minuters promenad ) och jag ser en buss komma,
  och börjar springa.
  här blir det komiskt:
  – bussen jag springer till, kommer ifrån motsatta hållet.
  – den har inte samma nr som min skolbuss
  – och klockan är 30 minuter för tidigt.

  MEN….
  här hinner jag tänka: ojdå,. det kanske e fel på andra inkörsbanan, så därför han kom därifrån, och då kanske han blev lite tidig…. eh..
  nope.

  det va helt enkelt en annan buss.
  och jag stod kvar där med andan i halsen och kände mig urfånig.
  haha.

  jag får verkligen kämpa med att inte börja stressa folk när jag är ute, med att titta på klockan och säga: – EH, DET ÄR 45 MINUTER KVAR TILLS BUSSEN GÅR, SKA NI VERKLIGEN TA EN TILL ÖL? haha.
  det blir bättre. det blir det . jag lovar,
  men ändå så där pinsamt när man tänker efter. haha .

  🙂 puss

 4. Stackare! Jag måste alltid cykla först och gå lite före alla andra, så jag förstår din frustration….Men kan du inte tänka att när vi går och lägger oss på kvällen så har du massa tid som vi nordbor går miste om (för den har vi ödslat på annat)?

 5. Hahaha!
  Dannyboy kallar mig för tidsnazist rätt ofta, vi har det jämt så här!
  Jag är alltid tidig till allt (till och med när jag FÖRSÖKER komma försent kommer jag tidigt), Dannyboy är mer mañana typen som jämt är sen.
  Efter ett antal psykbryt har jag sagt att till hans familj får vi komma sent men till min familj ska vi vara i tid, dessutom brukar jag och svärmor komma överens om att vi säger 17 till Daniel men det är egentligen 17.30 som gäller 😉

 6. Kära Linnea, att vara tidshitler ligger i familjegenerna, jag känner igen allt
  en tröst det går inte över med åren. Att en gång missa ett tåg pga partnern går aldrig ur minnet, ser man förnuftigt på det i efterhand är det inget att lägga på minnet än att ha det som slagträ vilket absolut inte är bra
  kram från en mycket förkyld morm

 7. Jag förstår dig helt och hållet! Är den som stampar och klättrar på väggarna av vånda när folk inte är tillräckligt snabba på att göra sig klara så att man kan gå iväg. Att komma tidigt till jobbet är en sak men att ta sig till jobbet 2h innan man börjar är typiskt mig.

 8. Shit, det skulle kunna varit jag som skrev detta…Casey är min man. Asså, jag menar inte att han är det på riktigt. Min man är som Casey kanske man kan säga då istället…

 9. Guuud vad du får mig att må bra! Nattmänniska som jag är kan jag sova till efter lunch och fortfarande vara uppe innan dig, jag ligger 15 timmar före just nu i tidzonen. Egentligen är det helt sjukt, din dag har inte ens startat innan min är över och det är dags att gå och nana!

 10. Hejsan! Hittade din blogg nar jag surfade runt for att hitta andra svesnakr i USA. Sjalv har jag bott har i 8 ar och trivs som fisken i vattnet, men saknar Sverige oerhort… Du kan ju alltid titta in hos mig och se hur vi har det i Lansing… :0)

  Kramar fran Michigan

 11. Haha, men tänk på att du få har SJU TIMMAR mer än oss i Sverige!! 🙂

  Ps. Min kille är halvspanjor till blodet men typ bara spanjor till sättet och sjukt mkt manana, manana. Tidsoptimist som fan!

 12. Att vara sen är inte kul. Jobbigt att behöva spring eller komma med andan i halsen. Men jag måste erkänna att det händer både mig och C med jämna mellanrum att vi blir lite sena. C är en hopplös tidsoptimist han också. Jag är iallfall oftast medveten om hur lång tid saker tar. Det är väl att jag är slö ibland som gör att jag blir sen.
  Inte ska du känna att du hänger efter för att du vaknar då vi i Sverige går hem från jobbet. Jag kan känna då jag vaknar att oj nu skulle jag vilja kolla alla underbara bloggar istället för att behöva skynda till jobbet. Jag kommer efter på bloggfronten för nu har alla USA-bloggisarna varit uppe hela natten och gjort coola saker och skrivit om allt detta medans jag sovit 🙂
  Kram!

 13. Vilket kul inlägg!:) Min man är också tidsoptimist! Men han har lärt sig efter många år så det är inte lika illa längre. När vi träffades för 14 år sedan så kunde han ringa och säga att han var på väg hem från jobb, och så kom han 7 timmar senare för han träffade ngn kompis på vägen hem o glömde bort vart han skulle typ!!! Och detta var så klart FÖRE mobilernas inträde i vårt liv. Men när jag slutade vänta på honom så fick han skärpa sig! Skulle vi träffas 14:15 och han inte var där 14:15 så gick jag! Efter ett antal sådana så lär de sig….:)

 14. Men se tidsskillnaden mellan USA o Sverige som ngt positivt! När vår dag är över har du heeeeela dagen framför dig! Jätteskönt ju!!!

  Joel är också tidsoptimist så det är/har varit sjukt! Och det dumma är att han inte tar efter mig o kommer i tid, utan jag tar efter honom! Asjobbigt! Men… Det blir bättre med åren!! Så nu kommer vi oftast i tid:) Kraaaaaaaam

 15. Inget med ditt inlägg att göra, men tycker du om Secret Sisters? Upptäckte dem idag och de kommer väl från din nuvarande hemstat? 😀

 16. haha så är jag också. Jag är alltid ute i god tid 🙂 ska utomlands i slutet på maj och jag har redan resegarderoben fixad i skallen 😉 vet med mig att jag kommer att packa i väl god tid medans sambon lär packa strax innan vi ska sova kvällen innan, och sånt har jag jättesvårt för. Ett under att man inte fått en hjärtattack så mycket som man stressar för att sambon är så seg hehe…

 17. Åh vad jag känner igen mig i det du skriver! Det har t.o.m. gått så långt att en studiekamrat (som alltid är sen, och som jämt pratar) sitter tyst i en dryg kvart efter att våra möten börjat bara för att h*n vet att jag är så irriterad 😛

  Jag skulle nog inte klara av att vara tillsammans med en tidsoptimist, jag skulle få hjärtinfarkt på köpet 😛

 18. Undra om vi är ihop med samma person, sjukt irriterande.. Jag HATAR att vara sen och Johan är sen JÄMT JÄMT JÄMT! Har aldrig i hela mitt liv kommit in under reklamsnutten i bio förrän jag träffade han, jag blir så stressad av honom varje dag och han LÄR sig aldrig att vara i tid. Jag ställde fram klockan 10 minuter (hemma, mobilen och i bilen) och DÅ började han va i tid. Tyvärr märkte han det och vips så var han sen igen… Jag avskyr det!

Write A Comment