Det är några av er här inne som är inne på CrossFit och vi har pratat lite bland alla comments  om möjliga utmaningar etc.

Så nu kommer en som ALLA kan vara med på, nybörjare eller inte. CrossFitare eller ej.

The 100 day situp and russiantwist challenge.

Du gör en full situp, sitt på golvet, händerna ska nudda golvet bakom huvudet och sen ska du upp och nudda tårna – helst med raka ben, därifrån ska du gå rakt in till en russian twist. Kolla in länken här för russian twist här, och en full situp här.

Reglerna är följande:

Dag ett – en situp och en russiantwist

Dag två – två situps och två russiantwist

Dag tre – tre situps och tre russiantwist

Ni förstår, så i slutet är det…

Dag nittionio – nittionio situps och nittionio russiantwist

Dag etthundra – etthundra situps och etthundra  russiantwist.

 

Gör du inte dina situps en dag så kan du “hämta in dem” en annan dag.

 

Jag kommer att föranmäla några.

Feederfriend, teafortwoplease, Elin, theswedishgirl och min kära Mamma.

Ni måste vara med, inga ursäkter… Är det någon annan som hänger på??

 

Här är min mage innan, (vågar ni så skicka foton på er mage!)

Oh just det, vi börjar i DAG! Så gör en situps på momangen!

64 Comments

 1. Hrm, plankan i stället alltså? Men hur menar du, på vardera sida? Kan plankan göras på fler sätt?! Och menar du plankan i stället för russian twist, eller i stället för situpsen, eller i stället för båda?

 2. Pingback: Day 3 of 100 | Linnéa i USA

 3. Shit, jag kör! Men med tanke på att jag har (stel)opererat min (länd)rygg avråder min läkare mig från att göra höga situps på det där viset, så jag kommer att köra låga. Och en sådan russian twist ska jag försöka med, men det kan vara så att vridningen är för hård för min rygg. I så fall kör jag rygglyft i stället – det är viktigt med stark rygg också! 🙂

  • Woohoo! bra tank, kanske kan du gora plankan? En min rak 30 sek pa vardera sida? Sa tva minuter om dagen i 100 dagar? Nu vet jag inte omd et ar bra for ryggen men det later skonsammare??

 4. Pingback: Dag två av Abs 2011 | teafortwoplease

 5. Jag är också med! Blir perfekt, utmaningen slutar en månad före mitt bröllop, och tills dess vill jag ju vara fit. Eller mindre fluffig iallafall 🙂

  Glöm inte att påminna oss om utmaningen då och då här på bloggen, annars finns det risk att jag glömmer bort det efter några dagar 😀

 6. OK jag är oxå på! Sagt att jag ska börja träna så läänge så det är väl dax. O sen ska jag hem till Sverige i sommar så beach 2011 hägar!

  • No No, ta typ ett mjölkpaket eller tvätthögen, lagom tyngd bara! Jag brukar använda 12pounds, ca 6 kg.

 7. Jag hänger på Linnéa! Kanske gör jag till och med en video på bloggen till din ära, så du ser att jag försöker. 😉 But it´s not going to be pretty. :)Hahaha. Tack snälla för dina komplimanger nu ikväll när jag la upp min första video blogg. 🙂
  Kram!

 8. Låter lockande. 🙂
  Hitta din blogg för ett tag sen och fastna direkt!

 9. Jag har fött barn Linnéa! Jag får inte göra situps. Jag kan göra planakan däremot. Dock blir det på tid. Tänkte köra 1h på 30 dagar. 2min/dag i 30 dagar. So count me in på plankan.

 10. Okej, nu har jag kollat in klippen på youtube..Kan jag inte bara göra 100 på en gång så är det klart och mina abs kommer att dyka upp dagen efter? 😉

 11. Eftersom jag inte har något val så blir det till att köra på!
  Fast det får bli två stycken imorgon istället, har precis tryckt i mig en halv grillad kyckling och broccoli efter 2 mils promenad… 😀

  • Ohh JO! Jag tönkte skriva upp dig som en ofrivillig deltagare, men sen tänkte jag att du skulle bara bli arg på mig men FAAAN vad glad jag blir! Woohoo!

 12. Ok, sa om jag har denna lilla bebisen inom 3 veckor och send behover jag nog 3 vecor efter for att lata musklerna komma i kapp. Da ar jag 35 dagar efter sa jag far borja med 2 och oka med tva var dag sa kommer jag i kapp pa lite drygt 3 veckor. Hmmm… far se om jag klarar av det men jag skall prova i alla fall.

  • wow! Bra tänkt! Själv tänker jag att när jag blir gravid så börjar mitt liv of “never working out igen”. Vi hejjar på dig när du börjar!

 13. Men ååå vad du ska testa min diciplin 😛 måste kolla länken till rysk skruv 😉

 14. Jag är med, fast på mitt sätt . Jag kan ju inte göra de där rörelserna nu, än.
  Men jag är på fast med mina övningar.

  Okej!

 15. Neeeeeeeeej!!!! Du kan inte gora det har nu! Jag har ju hogt och tydligt uttalat att jag ska borja trana for att komma i “viking warrior mode” igen….nu kan jag ju rent av kanna inspiration och lust! Fy!…Eeeeehh jag menar count me in!

 16. I’m in! I need to add something to my daily cardio workout, and my abs can ALWAYS use a bit of work! Of course, if I could just stop eating cinnamon rolls from Panera Bread, I might get better results….

  • What!? DAILY cardio worout, jisses vad du är duktig om orkar träna cardio varje dag!

 17. Ok, jag ska forsoka, men jag tanker att jag ska inte minns att gora det varje dag. Och jag borjar imorgon 😀

  • Oh vad roligt! Jag har läst igenom din blogg nu lite snabbt och skickat den till mina svärmor så han kan lära sig ett och två om svenskar och vad “slut” egentligen betyder! Gud vilken bar blogg du har!

   • Yes, I understood, and I am in! I’m going to try to get Jamie and his beer belly to join me, haha!
    P.S. – you’re belly looks amazing already! I might have to get some liquid courage in order to post mine!! ah! :

 18. har läst bloggen din länge,.
  och gillart!, träning är inte min starka sida,
  mycket tanke på att starta , javisst!, men att göra.
  haha
  men nu j***ar Jag Hakar på!

   • Vi har ett crossfit ställe typ 2min bort från där vi bor. Men tror inte jag skulle gilla det… Eller jag vet inte. Kanske… hmmmmmmm!

    • Jag loooovar att du skulle gilla det! Fråga om du får bara med under ett pass eller två för att prova på!

Write A Comment