Igår var jag och Casey ute med några klasskamrater till honom. Innan vi gick ut så LOVADE jag mig själv att inte prata om följande:

 1. Politik
 2. Religion

Vi sätter oss ner, beställer mat och innan maten är uppäten har jag lyckats gå igenom dessa ämnen istället:

 1. Rätten till abort
 2. Tidiga äktenskap pga. religion och/eller önskan av sex.
 3. National healthcare
 4. Politik
 5. Rasism
 6. To pay or not to pay for school
 7. Affirmative of action (alltså, att minoriteter har förtur in på skolor etc)

Antal nya vänner: 0

Människor som tycker att jag är galen, anitikrist och kommunist: 7

Suck och stön!

38 Comments

 1. Det här må vara ett inlägg skrivet för länge sedan, men det fick mig att skratta mig halvt harmynt Linnea. Jobba som guide i Vatikanen i Rom = gissa hur många kristna amerikaner som kommer min väg per år? 😉

  Ibland kan jag inte låta bli jag heller.

 2. Pingback: Don´t talk about it! | Linnéa i USA

 3. Jag håller med föregående talare, många är tyvärr outbildade och uppväxta med den inskränkta synen..går ju oftast inte att “omvända”någon som fått sina åsikter med nappflaskan, men vi kan ju alltid försöka! =) Just nu kollar jag på Kvinnors hemliga liv, om sekter i USA, där man har månggifte, scary!

  • Ja, men samtidigt måste jag förstå att jag ser världen med mina glasögon…

   Den där dokumentären vill jag också se… haha allt för skräptv

 4. Oj oj, de livsfarliga ämnena som är omöjliga att undvika 🙂
  Det är stort att inse att det inte är ens egna åsikter som är den korrekta medelpunkten som diskussionen ska kretsa kring. Men som vi pratat om förut, ibland har faktiskt de andra bara fel 😉

  Jag tycker det är så jobbigt när dessa frågor kommer upp eftersom inte heller jag kan hålla mina svenska kommuniståsikter inom mig, men det värsta är att jag inte kan se på de andra personerna på samma sätt längre när deras konservativa ego-åsikter kommer fram.

  Men vad ska man göra, tyvärr råkar det vara så att de flesta människor är rätt outbildade och oupplysta.

  Kramar

 5. Det är knasigt hur olika vi tänker egentligen..Har du funderat på om det är något man kan lära sig från de konservativa? Jag funderar själv nämligen

  • Ja det är fantastiskt! Jag är glad att jag får träffa så många andra med så mycket olika åsiker, det är bra! Om inte så över det mitt tålamod.. Haha nej så illa är det inte. Jag tror att de konservativa här säkert kan läsa Sverige lite som privatism och en “fri marknad” Men varje gång jag verkligen försöker att förstå hur de tänker… så tar det stop! Jag kan inte och vill framförallt inte acceptera så mycket som de står för. Ekonomiskt kan jag ofta hålla med högern, men här i USA står de konservativa för så väldigt mycket mer.. ..
   Vad har du lärt dig av dom? Det vore roligt att höra!

   • Jag upplever det som att kyrkan för många konservativa här i USA är ett stort och viktigt socialt nätverk. Jag är inte jätteinsatt men de kristna amerikaner jag mött är väldigt måna om andra tex. Det är fint. Sen är de ju såklart duktiga på att utesluta grupper också, typ homosexuella, vilket jag tycker är mindre bra. Men ja, jag är altså lite faschinerad av hur duktiga de är på gemenskap och aktiviteter och knytkalas. Ska fundera vidare…:)

    • Så känner jag med, ofta när jag förljer med Caseys familj till kyrkan kan jag känna mig så väldigt välkommen, tills slutet, då de babtisktiska prästerna pratar om helvetet och alla syndare. Då känner jag mig plötsligt så exluderad, Dock inte lika exluderad som honomsexuella.. det är fruktansvärt! Jag träffade en präst en gång och frågade honom varför homosexuella är så utestängda och hans svar var att de led av en mentalsjukdom, dom vet att dom syndar och de ska helt enkelt omvändas och sona sina brott.. det här var skolprästen på Mercer Uni som sa det.. Helt fruktansvärt att han är en förebild för alla krisna elever och förestpråkar något så hemskt.

 6. Haha jag skrattade när jag läste det där. Jag är likadan. Det är nästan svårt att hålla sig att prata om sånt för det är rätt intressant. Man får vara lite försiktig i USA för där tycker dom inte som oss svennar gör!
  Men du jag lovar dig, du och jag kan ha heta diskussioner om allt sånt. Jag dömer inte!
  kram

 7. Ooops! 😉 Ja inte är det lätt att komma från kommunist-Sverige och diskutera politik och abort med ultrakonservativa Södern-bor. Men det är ju sådana saker som är intressanta att diskutera, jag skulle inte heller kunna hålla mig. Rätt vad det är träffar du säkert en likasinnad – om inte politiskt likasinnad så åtminstone någon som också gärna diskuterar sådana saker och inte tycker att du är smått galen 😉

  • Haha nej verkligen inte. Jag älskar att diskutera samhällsfrågor, men här borta slutar det lätt med ont blod 🙂 Det är tyvärr, ofta, jag som inte kan ge mig.. envis som synden är inte alltid bra!

 8. Jadu det är inte lätt. Men bäst att undvika politik och religion för man tycker väldigt olika. Är man från Swiiiden så är man per defnition kommunist 😉
  KRAM!

 9. Du, man behöver inte vara i Usa för att lyckas med sådana saker. Jag lyckas jämt och ständigt.
  Det är svårt att bita ihop när man bara vill skrika ut hur fel vissa saker är i världen.

 10. Bra att du håller på dina värderingar… Inte alla som gör det! Du ska va stolt över dig själv ju 🙂 Man vill väl inte ha kompisar man inte kan diskutera med ändå? 🙂

  • Haha, SANT! Men som jag skrev innan, ibland skulle jag behöva att någon kunde påminna mig om att jag inte alltid har rätt 🙂 Det är väldigt svårt att hålla kvar sina åsikter dock.. Är du full av åsikter du med?

    • Haha samma här! Elin (Elsas mamma, är likadan) Vi tre skulle nog kunna få liv i vilken dödkonversation som helst !

 11. Hahahaha.. Du är rolig du! (: Älskar din humoristiska vinkling som går som en röd tråd genom hela bloggen..

  • Det är inte enkelt att vara envis som synden och lida av ett napolionsyndrom! Skönt att du “represent” i Texas 🙂

Write A Comment