Print Friendly, PDF & Email

 

 

Det är så roligt att se att det kommer en massa nya besökare! Efter som jag inte har några vänner här i Alabama… ännu, så är det ju trevligt att jag har några över nätet. Emellertid känns det som en ensidig relation mellan mig och er.

Så kan vi inte presentera oss? Jag skriver kort om mig så skriver du något om dig. Har du en blogg så lämna gärna adressen så kan jag ha något att läsa om dagarna istället för att uppdatera Svd.se om och om igen.  (Om jag redan känner dig, så tycker jag du ska presentera dig ändå)!

Dagsgenomsnittet för denna blogg är 350 -400 personer. Jag skulle tycka att det var roligt om ALLA presenterade sig, men jag förstår att det inte kommer bli så.. ska jag våga gissa på 10%. 5% kanske?

 

———————————————————————————————————–

OK.. Hej! Jag heter Linnéa. Nu heter jag Geiger i efternamn på grund av att jag gifte mig i somras. Det känns fortfarande som om jag låtsas att jag är gift med Casey när jag signerar med Geiger. Jag kan inte skriva Geiger för hand… det är svårt att börja ett ord med G på ett snyggt sätt.

Just nu är jag hemma och väntar på mitt visum som… tadaaa… är på gång! Jag kan alltså börja söka jobb, vilket såklart ger mig ångest. Vart kan jag söka jobb? Ska jag börja på Mcdonalds och arbeta mig upp eller chansa och ringa Mr Trump direkt? Jag känner själv att Trump känns mer rätt än Mcdonalds, frågan är bara om den amerikanska arbetsmarknaden håller med mig i den frågan.

Jag har en hund som heter Nala, det är en Ridgeback och hon är så fin! Några gånger om dagen ger hon mig dock psykbryt och jag tror att det är nog lättare att skaffa barn än att skaffa en envis Ridgeback valp. Bebisar har blöjor, inga tänder och kan inte springa iväg = problem solved.

Mina dagar går mest ut på att titta på TV. Lyssna på podcasts eller SR.SE, gå ut med Nala och träna Crossfit. Jag är nybörjare inom Crossfit och får lyfta plaströr medan alla andra lyfter säkert över 100 kilo på sina skivstänger..

Ett av mina största komplex är att jag är dåligt på att skriva, jag är dålig på svenska överlag. Grammatiken och jag har aldrig haft en kärleksrelation och om någon skulle be mig förklara vad ett substantiv är så skulle jag helt ärligt inte kunna svara på den frågan. (jag vet dock att verb är saker man gör, så som tuta och kör.. det kommer jag ihåg). Under högstadiet anställde mamma en speciallärare till mig som jag fick sitta och traggla grammatik med efter skolan.  Det enda jag kommer ihåg av de lektionerna är hur tråkigt det var.

Vi har bott i Alabama sen i augusti och jag har inte fått en enda vän.. hur länge kan man skylla på att man är nyinflyttad?  Bör jag rannsaka mig själv snart?

Ok det var lite om mig och min vardag. Vem är du och vad gör du om dagarna?

140 Comments

 1. Hej, jag heter Aleixs och jag har nu läst igenom en stor del av din blogg, den är fantastiskt mysig. Jag studerar tredje året till svensklärare (och kan säga att du Verkligen inte alls har några problem med stavning/grammatik om man man jämför med många andra). Jag har en egen blogg om… BDSM, tango, träning, känslor och annat tjafs, som jag uppdaterar några gånger i veckan. Jag måste erkänna att jag rekommenderade ditt recept på bananplättar till mina läsare, du kanske inte vill bli associerad med människor med udda sexuella intressen och då är jag ledsen men jag var bara Tvungen att dela med mig av plättreceptet eftersom bananplättarna var så goda.

  Annars så har jag en tokig bullterrier på 12 månader som heter Buddah Mazarine [http://www.youtube.com/watch?v=LoWVS5S0ab0], här finns ett klipp på honom om du skulle vilja se en tokig bulle (Visst blir man sjukt mesig som hundmamma?). Annars så kommer jag fortsätta läsa din blogg och uppdatera min egen, du har bjudit på många skratt genom dina inlägg. Tackar ödmjukast för dem.

  / Alexis

 2. Pingback: The most useful Swedish words | Linnéa i USA

 3. Hej!!

  Hittade din blogg genom nån annan som jag ärligt inte kommer ihåg, kom hit igår och jag gillar det du skriver om 🙂 Du verkar vara en härlig människa med massa erfarenhet av allt möjligt, vilket är helt underbart 😀

  Vem är jag… Moa, 28-år jobbar växelvis som restaurangchef för en skärgårdskrog utanför stockholm och resten av året är jag vanlig servitris (men fy vad illa ni tjänar i usa, blir ju nästan lite skamsen).. Älskar livet, mat och dryck är inte bara mitt jobb utan jag sysslar mycket med det när jag är ledig oxå, testar nya saker hittar doldisar i alla utbud både bland viner och i matbutiken…
  Mycket av mitt liv går åt till jobb så medans mina vänner skaffar sambo, hus och barn lever jag livet och fick veta idag (är själaglad) att jag kommer dra iväg en sväng och jobba i fjällen och njuta av riktiga norrland från och med mellandagarna 😀

  Jag har en blogg som jag kanske när jag blivit en mer kontinuelig bloggare kommer dela med mig av..

  Ta hand om dig och ha det bäst…..

  • Hej Moa! välkommen!!
   du måste berätta för mig, vad är standrd att tjäna som servitris hemm i svedala? Härligt att du är en livs älskare, skicka namnet på ett favoritvin så jag akn få en anledning att öppna en flaska 🙂
   GRATTIS till nya jobbet, gud så härligt!!

   ser fram emot att läsa din blogg i framtiden. kram!

   • Oj standardlön, numera så är det så att om du har jobbat mer än sex år i branchen så är det minsta du ska tjäna 120 kronor i timmen ex. ob och dricks om du inte har jobbat så länge så borde det ligga på 110 kan jag tycka (är inte ritkigt säker länge sedan jag passerade gränsen)..
    Oj favvovin, det är nog en av de svåraste frågorna som går att ställa, men Peter Lehman Shiraz från australien går alltid, alltid hem och sen så i stort sett alla viner från Donny Boon Wineyards i californien är gudagåvor… Lovar att skicka över rekomendationer om jag hittar nått exeptionellt gott för det behövs alltid 🙂

    Och tack 🙂

    • woah! tack fölr tipsen om vin och för lite kundskap när det gäller lön. Det är verkligen sjukt dålig lön här. Suck suck.

   • Kan även tillägga till lönepratet att väldigt, väldigt många tjänar mindre än avtalen här i sverige för att de har så sjukt dålig koll på det mesta och även att många inte vågar göra högre anspråk än vad chefen säger för att de tror att de ska få sparken…
    undermåttliga svartlöner finns det gott om oxå (blir lite arg när jag tänker på det).. Men men de lär sig att inte vara så blåögda till slut vilket är sjukt bra 🙂

 4. Pingback: Hej « Linnéa i USA

 5. Hej!
  Hittade din blogg precis just nu, efter att nagon (minns inte vem?) la upp en lista pa bloggar som gjorde “30-dagars utmaningen”… Jag forsokte men kanner redan att jag gett upp nu pa dag fem. Haha.

  Gillar det jag last av din blogg, kul att lasa om ditt liv i USA! Funderade lange pa att aka dit och plugga men hamnade istallet i Australien och har nu bott i Sydney 4 ar. Jag ar 25 ar och pluggar PR pa universitet efter ett ars journalismstudier, har nu ett ar kvar. Pjuh.

  Har hittat varldens finaste man, men forhallandet ar valdigt nytt an sa lange. Men vi drommer om hus och hund och cappuccino babies och allt som hor till. 🙂

  Att hitta vanner i ett nytt land tar tid, men det kommer. Ge dig ut och visa att du finns, traningen och hunden verkar som bra satt att traffa folk, och sok upp aktiviteter som hander och traffa folk dar! Det kommer sa smaningom. 🙂

  Kram!

  • Hej Rebecca!
   Vissa ämen är sjukt mycket att skriva om!

   Grattis till att du hittat världens finaste man! Jag härligt att ni redan nu känner att ni kan tänka på framtiden ihop, goda odds låter det som!

   Stor kram!

 6. Hej!
  Jag ramlade in här idag och har bokmärkt sidan…och kommer säkert sitta och läsa igenom hela bloggen under veckan som kommer. Min kärlek till USA har funnits sen jag var 12-13 år, när jag var 16 hade vi en amerikansk utbytesstudent i min familj – hur kul som helst; nu har jag en amerikansk storasyster (4 mån äldre 😉 !

  1998 jobbade jag som au pair i Alexandria, VA och tyckte det var så svårt att åka hem igen; familjen blev som min egen och barnen älskade jag som mina egna syskon (vilket underlättade saknaden från mina tre småsystrar). Ända sedan dess har jag velat åka tillbaka, men det har inte blivit av. Jag har istället jobbat, varit mammaledig och pluggat (två gånger på SSK-programmet, 4 terminer båda gångerna, första gången kom det en flytt och en bebis “i vägen”, andra gången tröttnade jag på den kassa utbildningen). Tredje gången gillt kanske?

  För 10 år sen (1/12-00!) träffade jag min man Jonas på högskolan, vi har hunnit med tre flyttlass (från Halmstad -> Sthlm -> Nacka -> Älta), bröllop och tre döttrar (7 år, 5½ år och 8 veckor). Min dröm är att dra med mig maken på en road trip genom USA, som en sen smekmånad.

  När jag inte är mammaledig så jobbar jag som undersköterska på ett demensboende i Stockholm Man kanske kan säga att mammaledigheten och arbetet inte skiljer sig så mycket; jag städar, tvättar, lagar mat, byter blöjor, pysslar om och underhåller både där och hemma 😀 (det är bara hemma som amning pågår)

  Ha en underbar dag!

  • Hej Sofia!
   Vilken fin presentation du gav! Jag hoppas verkligen att du kommer kunna åka och hälsa på din familj här borta!
   Vad är SSK utbildningen?

   Stor kram!

 7. Hej, Jag heter Marko och bor i Los Angeles. Sysslar med egna foretag och skriver lite om stollar i politiken.

  Det du skrev om dammsugare var det forsta jag markte nar jag flyttade hit, kul observation.

  Lev väl.

  • Hej Marko! Oh vad är väl en bal på slottet… LA kan ju vara dötrist.. tråkigt och fullkomligt underbart! Jag är inte avundsjuk!

 8. Hej Linnea 😀 Elin här. de var Sofia som berättade om din blogg och då måste jag ju kolla in den. riktigt kul att läsa och heeel kul att få se bilderna från ditt och din mans bröllop. fick massor med tårar i ögonen sååå fint.

  ja jag är då Elin, vet inte om du vet vem Elin, men jag hängde ihop med p.lantz en längre tid. så vi har ju sätts några gånger så:D
  hoppas allt är bra.
  kramkram

  • Men hej!! Hur är det med dig? Vad roligt att höra av dig. Nu ska ajg kolla in din blogg jag med 🙂 KRAM

 9. Hej hej, Therese heter jag och halkade in här via en länk på bröllopstorget. Nu är jag fast – det är intressant att läsa om ditt liv i USA – som är helt olika mitt i Sverige.

  Jag är utbildad civilingenjör och jobbar med att konstruera tågmotorer – men min dröm är att jobba med medicinteknik. Jag bor med min blivande man (vi gifter oss nästa höst i NYC) och våra två katter.

  Ta hand om dig och Casey!

  • Hej Therese! Vad roligt att du har fastnat här 🙂 Vilken dröööm att gifta sig i NYC. Jag är lite inne på medicinteknik själv, inte tekniken kanske. Men själva affärerna runtom tycker jag är så spännande!

 10. Hälsningar från ett regnigt och höstlikt Sverige..
  Jag heter Madeleine och kommer från Karlskoga. Jag är en fd reseledare som under en av mina resor ‘sprang’ på min amerikanska kärlek : )
  Vi har varit tillsammans i fyra år snart och vi förlovade oss nu i februari. Planen är att flytta till USA och allt vad detta nu innebär i byråkrativäg…
  Men just nu är jag hemma och pluggar, då Ken är på utlandstjänstgöring i Irak, men han kommer till Sverige om 50dgr och firar jul o nyår. Helt underbart!!
  Jag hittade din blogg via Eleonor som snart ska flytta till Georgia, och jag har fått så mycket tips b.l.a. om visumprocessen som ligger i vårt intresse just nu.
  Tack för en bra blogg!

  • Men oh vad härligt att du snart får träffa din karl! det måste kännas underbart! Jag hoppas att du kommer till USA snart, vi behöver lite fler fräcka svenskor här!

 11. Hej, hittade hit genom bloggtoppen sokte pa USA svenskar. Alltid kul att hitta andra som bor over here..Sjalv ar jag gift med min marinsoldat, har kant varandra i 18 ar, men varit gifta i 4..;) Har bott i Schweiz och manga ar i Tyskland innan jag flyttade “hem” till Sverige for tva ar innan jag flyttade over till USA, min man var da stationerad i NC. Flyttade hit till USA 2007. Innan var han i CA, men da han var deployed till Irak ett par omgangar sag vi inte vitsen med att jag skulle flytta over sa vi korde pa med long distance istallet. Just nu har vi hamnat i Kansas av alla stallen 😉 Har ett ar kvar av tre som vi blev skickade hit, kommer troligen att forsoka soka till CA efter detta. Har inte foljt din blogg mer an kikat in idag, ska lasa ifatt lite nar jag far tid. Just nu ar det daligt med den da jag har 5 manaders tvillingar har hemma och en dotter pa 8 ar. Ar stay at home mom och trivs bra med det, med det liv som vi lever finns det inte utrymme for mig att jobba. Det ar svart att traffa vanner dock, speciellt nar vi flyttar hela tiden…….de basta vannerna foljs at via FB och email, skype och blogg! Militarlivet ar annorlunda och ofta jobbigt, men jag visste vad jag gav mig in pa nar jag gifte mig med honom. Innan jobbade jag som hotelmanager i Tyskland pa olika hotell och aven i Schweiz. Kommer kika in och lasa ifatt lite. Har borjat blogga lite grann och haller pa att skriva ifatt for att komma in i dag till dag inlagg…Ha det bra, kram Liz

  • Wow, en Soldiers wife! Vad mycket ni har flyttat runt i USA. Jag är glad att höra att ni äntligen är tillsammans, att din karl är hemma ifrån Irak och att ni har tre fina barn! Vilken historia! Du borde börja blogga du också.

   Ha det fint och håll huvudet kallt med 3 små barn 🙂

   • Liten rattelse -Marine wife! Mycket viktigt, soldiers ar “bara” Army!! 🙂 Haha, skojade bara, men som sagt, det ar STOR skillnad nar man lever militarlivet! Tack for fina ord – ja vi ar glada for att antligen vara tillsammans. Vi har levt mycket ifran varandra. Ett litet exempel, fran Augusti 2003 till Augusti 2005 sags vi inte alls!!! Nar han var tillbaka i Irak fran Januari 2004 till October 2004 pratade vi inte en enda gang med varandra!!! Bara email har och dar. Lagg da marke till att det var i borjan av kriget och han var en av de forsta att ga in i Bagdad..Mot slutet i Irak hade dom helt annorlunda mojligheter tom Starbucks!! 🙂 Jobbigt att inte veta fran dag till dag om den man alskar is safe or not.. Nu lever vi med vissheten att han jobbar som rekryterare i dessa 3 ar, men som sagt om ett ar kan han mycket val hamna i en deployable unit igen….

    Jag namnde min blogg men glomde ge dig adressen, men som sagt, har precis borjat och det kommer handla mycket om mina barn…men aven om militarlivet och allt annat. Ska skriva ifatt lite om graviditeten och tvillingarna sen kommer det bli mer “day to day” inlagg med foton..Kika garna in!
    http://mylove-mylife-myfamily-myworld.blogspot.com/

 12. Hej Nea! Jag är din vän Elin. Du har lärt mig att det är konungen på 1-kronan och inte Carl Bildt, alltså har vi en väldigt givande relation som för övrigt började för 10 år sedan i en sunkig estetlokal i Danderyds gymnasium.
  Jag är hemmafru för tillfället (låter trevligare än mammaledig) Elsa förgyller mina dagar med spyor och bajsblöjor, nätterna förgyller hon med amning. Jag längtar till arbetslivet kan man säga, men jag älskar Elsa mer än något annat och vill gärna ha båda delarna. Jag såg att du hade en Nanny som läsare, hon kanske söker ny familj att komma till?
  Jag längtar även till dagen du och Casey flyttar till Sverige!
  puss o kram vännen

  • Haha det var det bästa! Tänk om det hade varit Carl Bilt på kronan, Selma har ju 20:an. Inte helt otroligt alltså. Jag älskar, som du vet, din blogg och kollar nog in tio gånger om dagen.. pussss

   • Vilken konung vill vara på den lägsta valören liksom? Jo, vår knug. För 50-öringarna är ju borta nu! Hade jag varit kung hade jag varit på 1000-lappen.

 13. Hej Linnéa! Va kul att du fått så många svar. Jag är lite sen då jag varit utan dator (orkade inte skriva via min iPhone tidigare) Jag halkade in på din blogg för några månader sedan och fastnade här, du skriver så bra och det är intressant att läsa om någon som lever ett helt annat liv än en själv 😉

  Så en liten presentation av mig 🙂
  Heli heter jag, är 27 år och bor i Norrtälje. Jag arbetar som sjuksköterska på Norrtälje Sjukhus. Jag har en sambo och en dotter på 3 underbara år. Just nu svävar vi på moln, Ebba ska få bli storasyster i april <3 För att få veta mer om mig får du gärna kika in på min blogg. http://www.heli.blogg.se

  Hoppas allt är bra med dig 🙂 Kram

  • Hej Heli!
   Ja det var verkligen över förväntan med så många svar! Såå roligt!

   Jag har bott i Norrtälje i flera år, tills jag började gymnasiet! Vi har säkert en massa gemensamma vänner! Oh vad roligt.

   Spännande att jobba som sjuksköterska. Jag var med på Neurologi eller vade det heter och kollade på en massa operationer under en dag, jag arbetade med medicinteknik då och behövde lära mig hur alla syrror och doktorer använde sig av sina verktyg. Jisses vilken respekt jag fick för alla sjuksyrror! Ni är ju helt otroliga.

   Grattis till en till liten plutt! Jag skulle gärna skaffa barn själv, men eftersom jag träffade en nästan underårig karl så får vi vänta några år till så han är redo han med:)

   Nu ska jag läsa din bogg! Kram

   • Ja det har vi alldeles säkert. Den här stan är ju liten 😉 Hojta till om det är ngn av mina bekanta eller vänner du känner 🙂

    Kram

 14. Hej!
  Roligt att läsa din blogg.Ett underbart liv väntar säkert på dig där över(over there).
  Jag är en glad pensionär som bor på Österlen,Skåne.
  Har arbetata som sjuksköterska under min verksamma tid.
  Nu kallar jag mig för “Friherrinnan” då jag kan spendera min tid som jag vill.
  Ha det gott!

  • Hej Friherrinnan! Vilket underbart smeknamn du har skaffat dig. Jag vill också bli en Friherrinna! Kul att du gillar min blogg. Ha det gott du med!

 15. HAhhaa vilken kul idé att du frågade vilka all är där ute i cyber-space! Du vet ju allt om mig goa du! Men jag kan säga att just nu är jag väldigt kär i min fina kille och ska alldeles strax lägga mig och sova. Har haft en mysig helg och det snöade i fredags!

  Längtar efter dig!

  Puss

 16. Hallå hallå!
  Hanna heter jag, är mammaledig undersköterska på 24 år. Kommer från innlandet, Hällnäs heter byn och ligger mittemellan Lycksele och Umeå. Jag halkade in här för jag läser också din vän Elins blogg och fastnade för ditt sätt att skriva. Under mina 24 år har jag flyttat 14 gånger ungefär, när jag var 16 år flyttade jag hemifrån och efter det så har flyttarna bara rullat på. Är tillsammans med en fotbollsspelande skönhet och tillsammans så hoppas vi på ett kontrakt i högre divisioner så han kan leva på fotbollen och på så sätt få mer tid med oss här hemma. Det kommer dock krävas en flytt till men det tror jag att jag är beredd på. På dagarna umgås jag med min son som är 5 månader, han lär sig nya saker varje dag, bajsar även varje dag, äter så mina bröst blir hängiga och töjde ut min mage så den blev randig. Hemskt ful kropp har jag skaffat mig, men dom säger ju att det är värt det 😉 Kommer att köra hårdträning när jag slutat amma, jag längtar ihjäl mig! Ser varje dag på bilder av hur man såg ut förr och ack va man får ångest. När jag är mammaledig färdigt så kommer jag söka jobb på sjukhuset. Jag vill väldigt gärna jobba inom operation. Det var lite om mig…

  • Men åh vad coolt, Du är en fotbolls fru som Vickan! Vart tror du att ni kommer flytta? Jag tittade en gång i tiden på sajten Theshapeofamother tror ajg den hette.. det verkade som ett väldigt bra preventivmedel. Men är man 24 kommer det ju gå suuupersnabbt att komma iform igen. Det är nog värre när man är 35…

   • Tjaa… Jag vet inte riktigt, det beror på vem som vill ha honom, just nu är det väl norge eller stockholm… men det beror helt på hur provspelningarna går 🙂
    Jo, jag kikade tyvärr på den sidan då jag väntade Frans…. Inte direkt en peppande sida när man sitter där med magen 🙂 Inte nu heller då man fortfarande sitter här med magen, åsså låren och rumpan… 🙂 Men som sagt, jag är peppaaaad!

    • Men oh! en Norsk lön tycker jag låter lockande, lycka till med provspelningarna! The shape of a mother borde bannlysas! Jag tränade p90X framför tvn innan vi gifte oss och jag såg stor skillnad!! tips tips

 17. Hej!

  Jenny heter jag, bor i Stockholm och jobbar med arbetsmarknadspolitik (roligare än det låter) mest hela tiden. Började läsa din blogg när jag bröllopsbloggade och du också skulle gifta dig.

  Just nu är jag på honeymoon – fem veckors road trip genom USA:s östkust och är just nu i North Carolina, kommer att befinna mig i Charleston imorgon!

 18. Hej!

  Uffe heter jag, 44 ar gammal. har halkat in pa din blogg fran MarieL’s Alaskablogg. Lite om mig: bor i Des Plaines, 30 minuter norr om Chicago, med den bla linjen 🙂 Jag flyttade hit i mars 2010 och gifte mig med min fru den 26 maj i Reno, Nevada. Ar i slutskedet av min green card behandling? Vantar bara pa intevjun nu och sen kan jag borja soka jobb, vet inte riktigt vad dock. Funderar pa att utbilda mig inom accounting men det kan aven bli busschauffor 🙂

  • Hej Ulf! Vad trevligt att “träffa” dig. Jag hoppas att du får ditt greencard snart, och att jag får mitt så vi akn söka jobb! Vad har du arbetat med tidigare? Ha det toppen!

 19. Men halla, vaner = vanner och vi har varldens underbaraste katt (-en). Se hur det blir nar man pratar om grammatik och sant dar 😉

 20. Jag heter Hanna och kommer fran Umea men bor sen 4.5 ar tillbaka i Texas. Jag hittade din blogg nar vi diskuterade amerikanska brollop pa brollopstorget och nu laser jag den dagligen. Jag tycker att du ar valdigt duktig pa att skriva och dina inlagg har framkallat bade skratt och tarar. Jag flyttade hit for att lasa en MBA i International Business och hade planer pa att flytta tillbaka till Sverige efter examen, men sa bidde det icket. Det var svart att fa jobb i Sverige nar jag var sa langt borta och dagen efter jag traffade min Casey sa fick jag ett jobb har (faith?) och beslutade mig for att stanna i alla fall ett ar till. Vi ar nu hemligt gifta (hans familj o vaner vet inte, men min familj vet) och jag har gatt igenom hela green card processen som du vet. Vi planerar varat officiella brollop i maj nasta ar i Mexico och jag har fatt massa bra ideer fran dina brollopsinlagg. Efter att ha gatt igenom massa visastrul och jobbat inom marketing och finance bestamde jag mig for att gora slut med corporate America och jobbar nu som freelance translator o marketing consultant. Det ar skont att slippa den amerikanska kontorspolitiken och jobba med nagot som jag alskar, sprak och andra kulturer.
  Det har med vanner ar klurigt. Nar jag flyttade hit var jag i ett langdistansforhallande med en kille i Texas och hade varit har och halsat pa flera ganger sa jag larde kanna mina flesta vanner genom honom. Sen oppnade jag ett konto pa SVIV och fick genom deras hemsida kontakt med ett par svenskar som kande andra svenskar etc. Nar vi flyttade ut pa landet sa var det inte lika enkelt, men som tur var har vi en jattetrevlig grannfamilj som tog kontakt med oss och nu umgas vi mest med dem. Vi har en varldens underbaraste katt, Rufus, men inga barn annu. Onskar att vi bodde lite narmare varann, for jag behover mer tjejkompisar och jag tror vi skulle kunna hitta pa roliga saker tillsammans 🙂 Kram

  P.S. Jag bloggar pa http://www.crosscultureadventures.blogspot.com om mina tankar och aventyr bade i USA och resten av varlden.

  • men oooh! GRATTIS GRATTIS GRATTIS till ert hemliga giftemål. Hur var det? Jag ska se om jag kan övertala min Casey att flytta till Texas, det vore kul med lite vänner och sen känns Texas lite coolt på något sätt. Lite bad ass..

   • Mah! Jag trodde jag berattat att vi redan var hemligt gifta!?! Haha! Det var ett tag sen, men tack anda! 🙂 Kandes inte sa speciellt eftersom att det var for att fa green cardet snabbare, men lite kul ar det att jag kan kalla C for “hubby” nar det bara ar vi tva. Halsa din C att han kan kolla upp law school pa SMU (Southern Methodist University), de ar hogt rankade och jag har flera kompisar som fatt sin law degree darifran. For det vore ju saaaa roligt om ni flyttade hit! Texas ar lite coolt! Det ar sa mycket mer an man forst tror. Kram

    • No you didn’t! Jagkan ksicka en av våra tre crocpots till er i weddinggift då 😉
     Stort grattis! jag tycker nog att kunna kalla Casey hubby är det bästa med att vara gift 🙂

   • Perfekt, jag har ju en san pa registry listan 😉 De flesta vet inte om det och vi kommer att ha datumet for brollopet i Mexico som “varat datum”. Min svarmor ar lite som din i det har fallet (konservativ typ) sa det var enklast att inte beratta for nan pa hans sida om vigseln hos JoP. Kram

    • Jag förstår helt och fullt, och eller hur är det så, It is not marrige if you don’t do it infront of God som Caseys mamma sa. härligt med Maxico! Aiaiaiiiaaa!

   • Nej, och Gud bor ju i kyrkan. Hur ska han kunna veta att han ar bjuden pa brollop pa JoP eller en resort i Mexico 🙂 Sa dumt!

 21. Neutt!! Kan du inte be Casey skriva ett inlägg om vem han är! Skulle vara jättekul!!!

 22. Jag heter Caroline och jag har en blogg, så det är väl nästan enklaste sättet att veta mer. Men jag har två barn och en dröm om en hund. Jag jobbar för mycket, sover för lite och tycker om kakor och svart. Du har många läsare, det är ju kul! Jag tycker inte det märks något att du inte gillar att skriva 🙂 Det gör nog inte de heller.

  • Hej Caroline! Jag gillar din blogg, du är så ärlig och stark! Vad för slags hund drömmer du om? Kram!

   • Åh , jag vet inte jag. Någon som gillar att arbeta men som inte är så stark, inte stridig. Uppvuxen med retrievers av olika slag, det lutar väl däråt kanske!

 23. Jo hej igen det där med vänner är ju inte så lätt som sagt. SVEA funkar ju inte då man bor i B-ham för där finns inget Svea och närmaste är ju i Atlanta och det är det ju inte bara att åka huxflux. Det är ju som sagt en bit dit och då träffas man ju inte så ofta. Du behöver lite vänner kring dig som du kan umgås med på regelbunden basis. Jag läste en kommentar här på din blogg om någon som skrev att du absollut INTE skulle gå med i någon kyrka men jag vet inte. Jag är själv inte ett dugg religös men hade jag kommit till B-ham igen hade jag nog ändå lite seriöst börjat fundera på att gå med i någon kyrka. Kanske kan man vara med utan att vara så religös. De har ju ett offantligt nätverk i kyrkorna och hur mycket aktiviteter som helst. Jag tror det skulle vara ett bra sätt om man vill träffa folk. Annars är det väl genom att kanske plugga någon kurs. Du som gillar att träna kan kanske jobba på ett gym som är ett ställe där man också träffar mycket folk. Du kan ju alltidkolla på det stället där du tränar crossfit.
  KRam!

  • Ja.. jag har varit tveksam mot kyrkorna här nere, ofta för att jag känner att jag “lever i synd”. Men jag håller, som alltid, med dig. Vi har faktiskt provat en kyrka – men det var inte our cup of tea. Jag hoppas att vi akn hitta till någon med en yngre population och liite mer layed back än den vi hittade.

 24. Jag halkade in pa din blogg fran nagon smyckestrad pa brollopstorget.
  Diana heter jag. Det ar mitt tredje namn egentligen, men ingen kan uttala mitt “riktiga” namn ratt har i staterna.

  Jag
  -Har bott i mellanvastern sedan 2003, da jag flyttade till Nebraska for studier och karleken.
  -Tog examen i Juni 2007, och jobbar numera som systemerare pa mitt alma mater.
  -Ar gift sedan fyra ar tillbaka med hubby dear. Vi traffades over natet.
  -Har tva underbara katter – Enzo (E-Z Money) och Nikolai (Big Nikels).
  -Har ett brunt balte i Aikido.
  -Klar mig japansk lolita-stil (tank viktorianskt, spets och kronoliner) nar jag kanner mig extra lovely – ibland till jobbet.
  -Fyller jamt pa sondag – kanner mig sa gammal just nu!
  – Tar massor av bilder med min Sony Alpha, men ar urdalig pa att blogga dem.

  🙂

  • Hej Diana! Jag tycker du borde uppdatera din blogg mer! Kan du inte berätta lite mer vad Akiado är? Tränar du det här? Jag skulle gära se lite av din klädstil också 🙂 Många förfrågningar helt enkelt..

   GRATTIS till dig idag!!

 25. Hej!

  Jag heter Linn, jag är 22 år och bor i Fredericksburg, Virginia. Jag var här som au pair, träffade Josh, blev kär.. och på den vägen är det 🙂 Nu bor jag här med honom och vår lilla vovve Apple 🙂 Jag pluggar och är upptagen mest hela tiden.. Jag känner igen mig mycket i din historia och gillar att läsa din blogg just därför 🙂

  Det där med brist på vänner är du inte ensam om, jag umgås endast med au pairer, och dom kommer ju och går som bekant! Och i skolan har jag inte heller riktigt mött någon likasinnad! Hur som hellst, snart hittar vi nog kompisar ska du se, annars så får jag flytta till Alabama så kan vi bli vän med varandra! 🙂

  • Hej Linn! Vad roligt att du känner igen dig, får jag fråga vad du studerar? Att vara ensam suger verkligen, så flytta hit! Ha ha.

   Jag ska försöka läsa igenom din blogg idag!

   • Jag studerar på ett community college och försöker fixa till mig en associates degree i General studies (: Vet du vad du vill göra när du kan få börja jobba/plugga? 🙂

    • Oh vad roligt! Trivs du?

     Jag skulle gärna vilja plugga på Law school, Casey gör det och han vfår lära sig så mycket spännande! Eller med något för internationell business… eller bank.. eller så startar jag eget. Guud vilken fråga, Jag har ingen aning!!

 26. Hej Linnéa!

  Jag hittade din blogg då jag googlade visum och Usa (nåt sånt) eftersom jag själv var i en liknande situation. Jag fastnade direkt för ditt sätt att skriva! Du skriver väldigt målande och ärligt. Det är inget som man kan plugga sig till likt grammatik;)
  Min amerikanske man och jag gifte oss i trädgården hos mina föräldrar för lite mer än ett år sedan. Sedan tog det nästan ett år innan jag kunde komma över till honom i Florida. Och det känns fortfarande overkligt ibland efter att ha skypat, väntat, sagt hej och hej då på flygplatser i totalt tre år. Just nu väntar jag på mitt ssn och har ingen annnning vad jag ska syssla med. Skräck och spänning!! Vi lever ett väldigt layback liv. Surfar så mycket vi kan, försöker odla och plantera allt som inte kan växa hemma, vill börja med sunset beach yoga, spelar liite för mycket lego xbox och bara njuter av att få ha en vardag ihop.
  Jag var utbytesstudent i en liten håla (vi pratar ett rödljus, en mataffär, mack och 43294 stycken kyrkor) i Alabama för många år sedan och det tar tid att få vänner, det är alltid lite mer “kulturkrockar” i södern verkar det som, men det var mitt bästa år på många sätt. Skulle inte vilja ha det ogjort!
  Lycka till med allt!!

  • Hej Johanna! VAd fint att gifta sig i trädgården sådär.. jag hade gärna haft ett sådan, mer bohemiskt, wedding. Men usch och fy att det tog ett år innan ni fick ses efter det! Att surfa och odla låter ju inte helt fel… inte alls! Jag känner som du,, vad tusan ska jag göra nu när man får börja söka jobb?! Vi får starta ett företag ihop eller något. Kul att du var utebytesstudent här!

 27. Vad kul att sa manga svarat 🙂 Fast inte 400 pers men anda 😉

  Jag heter Anna och ar fodd och uppvuxen i Dalarna. Efter studenten, hosten 08, akte jag over till Kalifornien, USA for att jobba som au pair i ett ar. Traffade pa mannen i mitt liv helt otippat och vi blev kara och tillsammans kort darefter. Jag fick ju lov att aka tillbaka till Sverige pa grund av att mitt J1 Visa gick ut, under min tid i Sverige bestamde vi oss for att jag skulle aka och halsa pa sa jag bokade en resa pa 3 manader men i Januari friade han och vi kontaktade en advokat som sa att vi skulle gifta oss sa snabbt som mojligt for att komma igang med greencard sokandet. Sagt och gjort vi “gifte” oss i Februari 🙂 Sa vi jobbar nu pa att fa mitt Greencard, och just nu vantar vi pa intervju 🙂

  Det var kort om hur jag hamnade i USA 🙂
  Jag laser din blogg for det ar skont att lasa om andra som far lika harliga psykbryt och samma saknad till Sverige osv osv 🙂

  Kanske kan vi alla ha “bloggtraff” nar vi ar klara med vara visum 😉 hahah!
  Ha en bra helg 🙂

  • Hej Anna! Vad fint det låter! Jag hoppas att ni får er intervju så snart som möjligt. Vi sitter i samma låda, att inte kunna jobba är inte så lätt! JAg avundas dina fina bilder ifrån CA, det ser så vackert ut! En bloggträff vore så roligt! Det får vi försöka ordna.. gärna i någon bra stad som NYC eller LA!

 28. Hejhej Linnea!

  Sen jag hitta hit i borjan av denna vecka har jag inte kunnat slita mig… im hooked! 😛 Johanna heter jag, kom till USA som au-pair i feb -05 och tanken var bara att jag skulle vara har i 1ar… det ar nu ca 5,5ar sen och jag ar fortfarande kvar har..lol Borjadde college nar jag var klar med “au-pairandet”, slutade skolan nu i varas och borjade jobba i augusti…:) Flyttade ihop med tva kompisar i juni i en jatte fin 3bedroom appartment och jag trivs som fina fisken! 🙂 Enda som fattas nu ar bil!!!! Liiite jobbigt maste jag saga eftersom detta land ar uppbyggt efter bilar! Men som sagt, det kanner du nog igen sjalv..lol
  Har ju aven lyckats gatt och karat ner mig i en kille har borta, sa who knows kanske blir kvar har annu langre nu?! Har ingen blogg sjalv…an… skrev lite i resdagboken forut, dar kan du alltid kika in och kolla runt lite om du kanner for det?! (jonna83 heter jag dar)

  Bor i Connecticut.. inte langt fran NYC..:) Sa har du vagarna forbi city nangang sa far du garna hojta till! 😉

  • Oj vad du har varit här länge! Lyx att bo nära NYC. Jag är int’ bitter nej… Vad roligt att du har hittat en “american dream” du med. Jag ska försöka komma till NYC asap.. semester ifrån Bama låter inte illa 🙂

   • Hehe, jooo… borjar nastan kanna mig lite som en veteran har..lol Kan knappt fatta sjalv att jag vart har i 5ar nu! Kanns inte sa riktigt, fast det kanske inte ar sa konstigt da det kanns som tiden bara springer ivag som bara den!!

    Kommer ni stanna kvar i USA for alltid? Synd att det ska vara sanna avstand har i USA…:( hoppas du hittar nagra vanner snart!! Det gor verkligen saaaa mycket!!

    • Du är en veteran! Hur ofta åker du hem till Svea och hälsar på? Jaa.. jag hoppas på vänner jag med, gud vad tråkigt jag har om dagarna!

 29. Hej Linnea, Cicci här! Vi känner ju varandra, främst genom Johanna och Sofia som redan skrivit så fint här ovan, men jag kan ju presentera mig lite! Jag är också 26 år, också vuxit upp i Norrtan där jag nu jobbar på tingsrätten efter 4,5 års juridikstudier, studier i Paris och jobb i Geneve. Jag älskar din blogg Linnea och jag läser den flera gånger om dagen. Efter två omgångar som utlandssvensk vet jag hur svårt det är att kom in i ett nytt samhälle och en ny kultur (och då har jag vetat att det bara varit temporärt och haft rätt nära hem) och jag tycker du är så sjukt modig som vågar packa och ge upp allt och satsa på din man! Det är så kul att följa dig och faktiskt lära känna dig bättre! Lycka till med allt, jag fortsätter följa dig :)! Stor kram!

  • Oh hej Cicci! Vad roligt att höra att du är hemma i Sverige! Jag tycker att du ska skaffa en blogg och skriva om ditt liv för du gör allt som en annan drömmer om! Trivs du bra med att vara tillbaka i Norrtälje? Vad glad jag blir när du skriver att du gillar bloggen! Jag hoppas att vi ses snart, gärna på landkrabban omgivna av kakor.. mmm. Ha det toppen!

 30. det bästa av allt är att jag till och med stavat fel på grammatik jag döööööör 😉

 31. Hej Hopp!

  Maria Marran Strömbäck här! Även jag är en trogen läsare av din fantastiska blogg, tack Internet! Håller även med mamma Britt-Marie om att du skriver så underhållande och inte bara ”rapporterar” =) Det känns som att du är nära fast du inte är det. Vi har några år bakom oss nu…. och våran vänskap började ju inte allt för bra när jag kom o ”tog” J.O ifrån dig men allt löste sig och blev ju riktigt bra till och med! Det härliga med vår vänskap är att det kan gå väldigt lång tid innan vi ses, kan även gå långa perioder när vi inte ens hörs men när vi träffas igen är det som att sist vi sågs var igår I LIKE!

  Om Marran kan vi säga att jag är back i Norrtan efter några år i Malmö. Jobbar som fastighetsmäklare på Bjurfors, älskar mitt jobb när det är mycket att göra. Någon som ska sälja i Norrtan med omnejd ring Maria på Bjurfors =D, tack för den reklamraden!

  Tack fina du för att du bloggar och för att vi får vara med dig, Casey och Nala <3
  P.S jag hatar gramatik och allt vad det innebär 😉

  Megasuperdunerbaouta kraaaaaaaaam

  • Haha jag jag brkar skriva i word bara för att undvika tusen stavfel..

   Jag älskar att höra om ditt jobb, som du aldrig talar om. Bättring tack! Jag saknar dig och tycker verkligen att du kan komma snart så vi kan creepa ihop. puss fina fina marran!

 32. Hej Linnéa,
  Vilken kul idé! Jag heter Marie och läser din blogg för att jag känner igen mig så otroligt i din situation. Jag träffade kärleken K när jag pluggade i Tyskland, sen bodde vi i Götet där jag jobbade som ekonom och personalare i några år innan jag antog utmaningen att vara kär utlandssvensk i Alaska. Och vilken utmaning! Allt är nytt för mig, livet på landet, livet som gift, att vara husägare, min lilla vovve Kenza som är “min första” och så alla dessa amerikaner förstås! Jag bloggar om mitt liv här för att få perspektiv på allt och för att få utlopp för psykbryten som ju verkar vara standard för oss svenskar i USA. 😉 Jag har alltid älskat att resa och sedan min första språkresa till Österrike har livet gått ut på att se och upptäcka världen. Har pluggat mycket utomlands och åkt på längre resor mellan studierna, men hemma är Västerås, hos mamma och pappa där jag bodde mina första 19 år. Jag tycker det är jättekul att följa dig och dina framsteg. För framåt går det, jag tror att poletten trillar ned när man börjar jobba! Kram

  • Haha utlopp för psykbryten på en blogg är mycket bättre än slänga det på maken i tid och otid. Jag håller med dig, eller hoppas snarare att du har rätt. Poletten MÅSTE trilla ner i samband med jobb! Jag gillar din blogg och är lite avis att du är omgiven av berg, björnar och valar. Här har vi trucks och kyrkor…

 33. Hej Linnéa!

  Jag heter Sofia och är 25 år, bor i Norrtan och jobbar som skolkurator. Har precis insett en ny sak med mig, jag har blivit blödig med åren! Gråter när jag läser dina läsares inlägg, speciellt din mammas och mormors. Gjorde samma sak när du hade skrivit om ditt bröllop. Jag är sambo med världens bästa Joel och Missemaouen Maja. Mina dagar är fulla av arbete och kärlek, från vänner och familj. Jag fascineras väldigt mycket av människor och deras liv, vad folk går igenom och tar sig igenom, relationer till sig själv och andra. Jag har haft den stora turen att få arbeta med ungdomar, ett alldeles fantastiskt arbete!

  Något annat som verkligen förgyller min vardag är dina blogginlägg. Är en riktig Skruttplutt-nörd och uppdaterar din sida flera gånger om dagen och hoppas att det ska stå något nytt:) Jag gillar även vintern och julen, är jätteglad över att det har snöat idag och att det faktiskt ligger kvar, trots blasket.

  Tack för att du finns och för att du är den du är!! <3

  //fiutt

  • Fiutt! Jag är oxå blödigare nu, gråter till TV-reklamen och till Teen mom- alltid! Jag äslar att höra att dina dagar är fulla av kärlek! Vilket liv!

   Jag saknar dig fiutt!

 34. Hej! Staffan heter jag, och jag är din bror. 24 år gammal, men i resten av ditt liv yngre än dig vilket faktiskt börjar gå från en evig plåga till rätt så nice. Jag har lärt mig att grammatik faktiskt kan vara kul, om man bara sväljer stoltheten och nördar ner sig ordentligt i satskonstruktioner och allt vad det är – jag har böcker jag kan skicka om du skulle ha riktigt jäkla tråkigt någongång. Just nu ägnar jag dagarna åt språkhistoria, vilket bl.a lär mig om ordböjning i urnordniskan. Helt okej, om alternativet är cyanidampull.

  • Shoot me, NEJ TACK. Jag vill inte läsa dina böcker.. men du får gärna berätta liteom om hur man böjer ord i urnordiskan.. kommer du kunna läsa runstenar sen eller vad är meningen?? Jag väljer helt klar cyanidampull..tack

 35. Hej! Detta är din gamla vän Johanna a.k.a J.O. Vi träffades på dagis, där vi inte riktig kom överens..åren gick och du och jag blev ett team! Vi gjorde allt ihop i nästan 10 års tid, sen kom världen i mellan, och du åkte till Kina och jag ut som reseledare lite varstans. Dock så har vi alltid möts upp här och där, och just nu känns det som om vårt band till varandra är starkare än det varit på flera år! =) Jag pluggar till turismekonom med inriktining marknadsföring i Kalmar, där även du har pluggat! Förra terminen spenderade jag i High Wycombe, England, som utbytesstudent vilket var toppen! I sommar hoppas jag kunna komma och hälsa på dig i US and A!!
  Stor kram!

 36. holy smokes vad många besökare på bloggen! vad roligt! jag halkade in här för två dagar sedan, har ingen egen blogg och läser vanligtvis bara min sons gudmors blogg. 🙂
  mina basics: jag heter Lina. jag är 27 år. uppvuxen halva tiden i Lund och halva tiden lite varstans: London, Toronto, New Mexico, Bryssel, Guadeloupe. jobbar som politisk handläggare på EU-parlamentet. min son är 3 år, han pratar franska, portugisiska och skånska. det enda han kan säga på engelska är “ohmygod” och sjunga Happy Birthday- very strange. jag längtar till jul.

  • Men vilket underbarn!! Vilken gåva du ger honom genom att lära honom så många språk! Jag planerar..såklart.. att mina barn skall växa upp med svenska engelska och kinesiska. Gärna spanska el franska också.

 37. Hej! Jag heter Anna och är 27år. Bor i lilla Delaware med min sambo/fästman och våran puggle Zach, i magen min bor en liten baby som snart är 18 veckor stor. Jag pluggar på college till förskolelärare. Har bott här i över 3år och har inte speciellt många female friends, utan det är mest min sambos kompisar och deras respektive!! Får inte jobba eftersom jag är här på studievisa. Har 2 terminer kvar när denna är över. Den lill* kommer är planerad i slutet av mars så vi får se hur det blir med skolan 🙂
  Tycker du ska satsa på att ringa Trump direkt… Själv hoppas jag på att i framtiden vara hemma mamma och hjälpa min sambo med hans företag (som itne existerar ännu haha)

  • Oh vad fint med ett växande frö i magen! Hur känns de amerikansa barnmorskorna gämför med Sverige? Om du har någon erfarenhet av det svenska systemet vill säga.. Ph vad mycket spännande du har framför dig!

   Jag kommer följa dig på bloggen!

 38. Camilla heter jag. Bor i Norrland,26 år, sambo och inga barn. Fästmannen och jag firar snart 10 år tillsammans, ja vi träffades i gymnasiet och håller fortfarande ihop 🙂 ! Hittade din blogg av en slump, och man fnissar alltid åt dina inlägg med alla berättelser från Amerikat.

  Funderar över vad jag vill göra av mitt liv (när jag blir stor :D). Blev diagnostiserad 2009 efter 7 års sjukdom, som visade sig vara en sjukdom som ca 1 på miljonen drabbas av i Sverige. Lite svårhittad alltså.Största hobbyn är nu fotografering. Då man var ung var det fotboll och innebandy som gällde (tränade flera ggr/veckan), men nu får man vara glad över de promenader man tar.

  Då man själv inte har några barn är det systerdottern som gäller. Det skiljer 15 år mellan oss, så hon är lite av min “syster” enligt henne själv :p 2 storasystrar har jag också och föräldrarna är fortfarande gifta.

  Ja det var väl lite om mig 🙂

  • Hej Camilla!

   Oh High school sweethearts! Vad fint!

   Jag har läst på din blogg om din sjukdom och jag är så ledsen att du lider så. Jag hoppas att du får tillräcklig hjälp av sjukvården och känner att du akn vara dig själv! En på en miljon gör dig väldigt speciellt!

 39. Hej!
  Jag heter Christina och flyttade till Harrisburg, PA tillsammans med min man 2008. Skälet till vår flytt var min mans jobb. Själv arbetar jag 50% vilket passar mig utmärkt! Det jobbigaste i vår situation är att våra barn är kvar i Sverige. De är 21 o 24 år och läser bägge på högskolan i Jönköping. Det blir (som tur är) många resor fram och tillbaka! Jag kan ju inte säga att det är kvantitet i vårt umgänge med barnen men definitivt kvalitet! När vi träffas är det 100%. Nu ser jag fram emot att fira vår första jul i USA.
  Jag förstår att det inte är helt lätt att hitta vänner. Ofta är det kanske via skola, om man har mindre barn, eller via arbetet. Förhoppningsvis hittar du snart ett roligt jobb och kanske därigenom kan hitta egna vänner. Jag är så tacksam att jag bor i ett fantastiskt område med underbara grannar. MEN det var faktiskt vi som tog initiativet här och bjöd in alla som bodde runt omkring oss. Det har resulterat i många härliga vänner och en stående tjejlunch en gång i månaden! Jag har också kontakt med ett antal svenska tjejer som bor i närheten och det är befriande att få prata svenska med jämna mellanrum. Det är tufft att flytta till ett annat land och lämna allt som är tryggt och känt. Det är naturligtvis inte min sak att ge dig några råd…. men kom ihåg att de allra flesta människor är vänliga och snälla. Bjud in till en pratstund, kanske lite “apitizers” som man gärna gör här. Hör gärna av dig om du vill och Lycka till med ditt nya liv här i USA!

  • Hej Christina!
   Tack för alla tips, jag uppskattar alla råd!

   Vad modigt att flytta sådär. Sedan jag och mina föräldrar har fått en redig distans mellan oss så är det verkligen, som du skriver, kvalitet när vi väl ses. Det är lyxigt! (det är iofs lyxigt att kunna ses ofta med, men inte lika nödvändigt när man tar tillvara på de gånger man faktiskt se så “riktigt”)

   Jag får nog göra som du, ta tag i det och bjuda över alla Caseys klasskamrater eller något.

   Ha en fin helg!

 40. Hej jag heter Eleonor och är din bloggvän..
  Jag bor i Stockholm och arbetar som Nanny på karlaplan eftersom jag inte fick tillbaka mitt jobb på restaurang La Famiglia som jag jobbade på innan jag flög iväg tre månader till USA okt-jan 2009-2010.
  Jag trivs med livet och nu sker en stor förändring som du vet. Jag flyttar till USA och gifter mig äntligen med min Jason och vi ska leva lyckliga i alla våra dagar och vi hoppas att vi kan träffa er ofta och kan bli vän med er!
  Jag skulle jättegärna skaffa hund med Jason men han vill vänta. Jag växte upp med min mamma och mina två systrar Nina och Tanya. Min mamma och pappa var skilde sig när jag var tre och tyvärr dog min pappa i lungcancer när jag va 17 år.
  Men livet går såklart vidare..
  Jag gick i globens hotell och restaurang skola och tog studenten 2005 med hyfsade betyg.

  När jag kommer till USA vet jag inte vad jag vill arbeta med än. Jag kanske tar ett jobb på Bath and bodyworks om det går.
  Jason kommer vara the main provider då han jobbar som ögonläkare. Så det ger mig chansen att pröva på lite strö jobb.

  Den som lever får se =)

  Ps. Jag älskar mexikansk mat och thai.

  Kram

  • Hej Eleonor, (gud, vad det är svårt att stava ditt namn!)

   Jag ser fram emot tills du landar i The US&A. VI får ju gå coh äta meximat då helt enkelt 🙂

   Jag är ledsen att höra om din pappa… lungcancer är fruktansvärt och det måste varit väldigt tufft att se någon så nära lida. Usch, jag blir tårögd av att tänka på det.

   Förövrigt så tycker jag att du ska övertala Jason att skaffa hund.. du kommer döö av yuttråkning annars innan du akn söka jobb. Det finns massa på tv men det räcker inte 🙂

   Kram

   • Haha jag vet mitt namn stavas annorlunda =)
    Jag äter gärna på mexikansk restaurang!
    Jag och Jason har varit på petstore och klappat hundar hur många gånger som helst och jag gråter nästan när jag går ut därifrån. Jag får ont i hjärtat för dom är så söta och vill ha kärlek. Sen när man klappat klart så går man hem. USCH!!
    Jag vill ha en miniature schnauzer. Dom ser ut som små gammelgubbar =)

 41. Jag läser eftersom du skriver så roligt om din nya vardag (skiljer sig lite från plugglivet i Kalmar ;)). Jag tycker att du skriver jättebra! Jag gillar’t helt enkelt 🙂 Sen känner jag igen mig ganska mycket efter tiden jag bodde i USA, som doggybag, Target, garbage-grejen i zinken, cups, ounces, religiösa WWJD-people, alla stickers på alla stora bilar…. Ja allt sånt! Kram! Och lycka till med jobb, kompisar och äktenskap!

 42. Hej!
  Hittade din blogg förra veckan genom en annan blogg (kommer inte ihåg vilken) brukar vandrar runt från blogg till blogg för att hitta nåt nytt att läsa. Hittade din och nu är den tillagd bland min bokmärken! 🙂

  Jag heter Linda är 25 år, önska nog att jag var yngre då jag precis skrev 23 år utan att ens inse att det var helt fel, ålders nojig kanske?! 😉 Bor i Thessaloniki, i norra Grekland sedan förra sommaren, flyttade hit till min pojkvän, Teo, som jag träffa när jag bodde och jobbade i Leeds (U.K.) i två år. Är hemmafru precis som du då min grekiska inte är den bästa än men har precis sökt mitt första jobb, då dom letade efter engelsktalande till en kund service, håller tummarna!

  Ha en toppen helg! 🙂

  • Hahaha jag gör samma sak! Usch att man lever kvar i drömmen om att vara 23 och sen inser man att man är 26…snart 27. Guud ångest!
   Håller tummarna för att du får jobbet!

   Kram!

 43. Hej!

  Det verkar som att min kommentar försvann. Hur som helst, jag är också utlandssvensk i Amerika, fast i Sydamerika, närmare bestämt Colombia. Där bor jag och jobbar och avslutar min masteruppsats och älskar Latinamerika.

  Du har nog läst min blogg kanske någon gång, eller i alla fall den andra, anonyma, men här kommer länken till den offentliga också:
  Colombialiv

  Kram!
  Annika

 44. Hej!

  Jag heter Annika och är också utlandssvensk i Amerika, men i de södra delarna, dvs i Colombia, Sydamerika.
  Jag hittade din blogg via en länk någon gång och fastnade. Här i Colombia jobbar jag och pluggar (försöker skriva färdigt en masteruppsats) och trivs med livet. Du har nog läst min blogg, tror jag, i alla fall har du läst min andra, anonyma blogg. Men här kommer länken till den offentliga också!
  http://colombialiv.blogspot.com

  • Ahh nu förstår jag sambandet! Tricky!! Hur är Colombia? Jag kommer ihåg hur det var för några år sedan när alla pratade om hur farligt det var.. känns det lugnare nu?

 45. britt-marie Reply

  hej igen,

  Superkul idé att låta dina läsare presentera sig. det är ju jättespännade att läsa om dem, framför allt de som du inte känner utan som följer dig. Jag tror att de följer dig för att du skriver så bra, så berättande och inte rapporterande, så roligt och så lättsamt. Ditt sätt att iaktta och beskriva är jättekul! Bra jobbat!

 46. Hej,
  Susanne heter jag, är 24år bor i Limhamn (Malmö) och studerar på folkhögskola. Men fråga inte vad jag läser, undrar det själv ibland…Eftersom jag bara har ca 1 lektion/dag och är ledig en dag i veckan har jag rätt mycket tid över, som visserligen delas med en liten 4månaders dansk/svensk gårdshund vid namn Melker. Egentligen borde jag börja uppdatera min blogg eller åtminstone skaffa en ny men fastnar lite för lätt bland alla bloggar. Din blogg hittade jag nog genom JackieandI om jag minns rätt, numera går jag jämt in på din blogg före hennes 😀
  Jag och min syster har precis köpt 10h med personlig crossfit-tränare, kommer att dö på kuppen men då dör jag hellre med snygga muskler än ett kexchoklad i handen! 😉
  För övrigt kan jag nämna att min största rädsla för tillfället är att maila min svenskalärare då jag jämt blir så nervös så fort något viktigt ska skriva och glömmer bort både svensk/engelsk och fransk grammatik, oftast får han ett tomt mail med ordet “uppsats” inklistrat…
  Är lite avundsjuk på dig som får bo i Alabama och uppleva allt det här, försöker få min sambo (och blivande make i juli 2012) att ta ett jobb “oversea” eller åtminstone åka på affärsresor med en önskelista till personalen på Sephora!

  • Hej susanne! Haha, men vad läääser du? Nu är jag nyfiken! Melker måste vara världens bästa hundnamn, så sött!

   Alltså det här med crossfit, man vill dö i typ en kvart.. sen är träningen över och man är klar! Underbart!! Verkligen hög intensivt och roligt, men som sagt en plåga.
   Lycka till! Jag vill höra hur det går för dig med det sen!

   Ohh Sephora är heaven on earth! Jag älskar det.. tills man kommer till kassan. Eeek vad dyrt det blir ibland. Är det något du är i akut brist på så bor jag väldigt nära en Sephora butik och akn lätt skicka dig något 🙂

   Kram!

   • Gud vad snällt av dig att svara på allas kommentarer! Nu känns det som att man gått från “bara läsare” till “läsare med kommentarsservice” 😉
    Svaret på din fråga om vad jag läser kan jag svara det tyvärr bara är gymnasiebetygen som kompletteras lite, planerar att jobba som personalrekryterare en vacker dag och då måste jag ha läst alla kärnämnen. Jag gillar att plugga men, erhm, människorna på skolan är lite “knepiga” (milt sagt). Som tur är det ett år kvar sen blir det vidareutbildning! 😀

    Hahah, jag och syrran testade crossfit i somras och älskade det! Jag ser verkligen fram emot torsdag för vår första timme, fredag är jag inte lika sugen på att få uppleva…
    Tack för erbjudandet om Sephora! Se upp så att jag inte helt plötsligt kommer med en “oskyldig liten önskan” om godis och popcorn jag upptäckt på Amazon 😉 Självklart är det bara för dig att säga till om du vill ha något från Malmö eller Danmark 🙂

    Nu har jag skrivit alldeles för långt svar igen, får nog ta tag i min blogg igen och skriva av mig där istället för här 😀
    Kram!

    • Jaa.. alltså… nu har jag läst din blog och inläggen från i MAJ! Jag tycker du ska blogga mer 🙂

     Jag plggade upp lite matte på komvux ett tag.. det var …spännande. Så jag förstår vad du menar! Crosfit är ju asroligt, använder du pulsklocka är det ännu roligare för du akn du verkligen pressa dig själv till max!

     Helt seriöst så skulle jag gärna ha en anledning att åka till Sephora själv så du vet 🙂 Det är bara att köra på!

   • Hahah, ska ha det i åtanke varje gång jag får mail från Sephora! Älskar att man jämt får massor av varuprover, känns som att det är “billigare” att handla då 😉
    Jag har precis skaffat ny blogg på wordpress och så fort jag funderat ut hur allt fungerar ska jag ta mig i örat och skriva lite varje dag. Alltid bra med en ursäkt för att inte plugga 😀

    • Hahaha det är min filosofi med : men jag fåår ju så mycket. Haha. just nu har de ett salesevent, köp 5 hudvårdsprodukter så får d en 6:e. Very nice!

 47. Jag snubblade in här första gången från Elins (hemligbulle.blogspot.com) blogg. Är lite USA-nörd och fastnade direkt för din blogg, tycker du skriver skitbra och jätteroligt! 🙂 Och så har du kanske världens sötaste hund också (älskar Ridgebacks!).

  Angelica heter jag, bor i Skellefteå med min man och son. Sonen är fem månader gammal och det är han som upptar större delen av min tid. Två katter har vi också, och förhoppningsvis en hund om en inte alltför avlägsen framtid. Först vill vi dock hitta och flytta till drömhuset, två vuxna, en bebis, två katter och en hundvalp i en central lägenhet känns inte som någon hit direkt.

  När jag inte är mammaledig försöker jag förtvivlat komma på vad det egentligen är jag vill göra resten av mitt liv. Det går sådär kan jag avslöja. Det enda jag med säkerhet vet är att jag vill vara mycket med min familj och jag vill lägga en stor del av vår tid på resor – älskar att resa! Andra intressen är djur i stora och små format, scrapbooking, vintersport (skoteråkning och slalom framförallt) och att skriva. Vi får väl se hur jag lyckas kombinera det till någon inkomstbringande 😉

  Bloggar på myranludvig.blogspot.com och även på pumpkinsblogg.blogspot.com.

  Ha det gott!

  • Hej Angelica! Vad glad jag blir, tack! Planerar ni att skaffa en Ridgeback? Hon är underbar men mycket mer krävande än vad jag räknade med. NU efter en massa träning börjar hon äntligen lyssna 🙂 Har ni någon ledtråd till vart drömhuset kommer att ligga?

   Det där med att försöka luska ut vad man egentligen vill göra i resten av sitt liv är svårt! Jag hade nog valt en helt annan riktning och börjat snickra möbler eller något. Lite mer kreativt än ekonomi som verkligen är tråkigt!

   Du har säkert redan sett det här…men om inte. Kolla in http://www.michaels.com. De har såå mycket scrappbooking saker! Om det är något du vill ha så kan jag skicka det till dig härifrån. Det ät heaven att gå in där!

   Idag ska jag försöka att läsa igenom dina bloggar! Ha en toppen helg!

 48. Hej Linnea
  Jag är din mormor och jag har känt dig redan från ditt livs början. Vi har varit tillsammans en hel del under åren i Grisslehamn vårt älskade sommarställe (nu sålt till goda vänner), på skidturer i fjällen Gausdal i Norge, på Oaxen vår nuvarande bostadsort. Vi har bakat kakor och lagat mat tillsammans, pratat, skrattat,badat och haft det allmänt bra. Ett av våra gemensamma intressen är konst och kultur, gäller även för mamma Britt Marie.
  Jag är pensionär efter ett långt liv i arbetslivet, jag har fått resa mycket i tjänsten och fått arbeta med det jag tycker mest om kultur, politik och folkbildning. Jag är otroligt stolt över dig, ditt mod och din kärlek till människor. Du har haft tuffa år i ditt liv men har inte det ta över utan kämpat vidare inte minst fysiskt vilket en tid verkade omöjligt. Dina år i Kina, dit du åkte själv direkt efter gymnasiet gjorde dig självständig och oberoende. Att du skulle komma att göra världen till din förvånar oss inte, din kreativitet och nyfikenhet hjälper till. Du har gjort ett bra val i livet- du valde Casey en riktigt bra grabb som passar dig- du valde Amerika lycka till. Jag saknar dig såååå men du finns 10 timmar bort och ca 8000 kronors flygbiljett inte oöverkomligt

 49. Hejsan!
  Jag heter Diana, 28 år och bor nere i Helsingborg Skåne. Trillade in i din blogg för ett tag sedan och fastande där. Tycker ditt liv verkar spännande, det är roligt att läsa om svenskar som bor i andra länder och alla krockar som kan inträffa. 🙂
  Till vardags arbetar jag som undersköterska nattetid på ett äldreboende, sådär lagom glamoröst men nattarbetet ger mig ganska mycket fritid. Jag är gift och min största hobbie är att blogga. Haha. Sen pysslar jag lite med scrapbooking med.

  • Hej och välkommen Diana! Vad du är duktig som arbetar nätter, jag förstår inte hur man orkar! Om du har intresse för scrapbooking så kolla in michaels.com. De har ALLT!! Nu ska jag kolla in din blogg!

 50. Linnea!
  Jo vars, Ulrica heter jag, vet inte hur jag halkade in på din blogg, antar att det lockade med att du bodde i USA södern, eftersom jag o min lilla familj bodde i Austin, tx. Där fick vi ( min man) jobb självmant, alltså inget svensk kör som skickar över folk, vi flytta o löste allt själva. Allt från Visa till conteiner över atlanten. Och tillbaka. För nu är vi hemma i Svedala igen. Det är här jag trivs. Amerika är bra ur turist synpunkt, men ve o fasa över att bo där.
  Men att få kompisar tar tid, jag hade inte en enda amerikansk egen vän om man säger så ( då har jag bortsett från makens jobbarkompis fruar) Jag träffade dock andra svenskar genom SVEA. Har ni inte det där? SVIV kan du väl kanske söka på oxå….
  men jag vet, många tårar har gråtits över ensamheten när maken jobbar….

  Jag då, äsch, lättast är nog att rulla in på bloggen o läsa, så lär du känna mig. Vardags blogg med foto som intresse, och familjelivet då!
  HADE!

  • Hej Ulrica! Gud vad häftigt att ni “följde en dröm” och flyttade hit! Hur lång tid tog det tills ni kände att Svea var där ni ville bo? SVEA och SVIV finns, men inte i Alabama.. suuuck! Jag har börjar “tradera” nu, inget sålt men snart kanske! TAck vare ditt tips!

 51. Hej Linnea.
  Erica Blomberg heter jag. Har börjat följa din blogg sedan du så oerhört snällt & vänligt gav mig ett pris – and girl, I like it! 🙂
  Jag bor på landet utanför Uppsala sen 1 mars i år tillsammans med min välsigt tatuerade, bilintresserade och allmänt slarviga karl. Tillsammans har vi våran lilla rottis Cezar – som troligen är världens bästaste hund.

  Jag arbetar med sopor. Japp. Med sopor. Å min flashiga titel är Produktionsenhets Chef. Jobbet är i Stockholm, så mycket av min tid går åt till att sitta i bilen. Det gör att jag är helt fenomenal på att köra bil, vilket är ett plus. Är het på att köra lastbil också. Började min karriär med att köra sopor i lite över 3 år (där hade jag min träningspeak)

  När jag slipper jobba så umgås jag helst med min familj som är utspridd över hela Stockholm, Uppland och Jämtland, eller mina vänner som finns på ännu flera ställen. Sen tycker jag om musik, tatueringar och att fotografera.

  Å jag vill vinna 36 miljoner. Å resa jorden runt. Å skaffa fler tatueringar. Å bli proffesionell fotograf.

  Keep up the good work!

  • Men proffiesionell fotograf tycker jag att du är redan! Coolt att du är duktig på att köra bil, förklara gärna hur man fickparkerar!? När ska du visa upp alla dina kroppsliga konstverk?

   • Jag fickparkerar på känn – det går lika bra varje gång. Tror att jag har något speciellt band med bilar. Jag kanske var en röd Clio i mitt förra liv?
    Det finns lite bilder bakåt i bloggen på tatueringarna. Men det kanske är dags för ett uppdaterat sådant inlägg snart.

 52. Hej Linnea, jag heter Anna och är läsare av din blogg sedan…hmm igår! 🙂 Vet inte hur jag hittade in men helt plötsligt var jag på din blogg och kunde inte slita mig från läsningen.

  Har ett litet sjukt intresse för utlandssvenskar just nu och jag vet exakt varför. Jag bodde i Melbourne Australien i 6 månader förra året och träffade där den stora kärleken. Jag lyckades lura hit Simon och sedan två månader tillbaka bor vi tillsammans i Jönköping (av alla hålor i världen, vi undrar också lite vad vi gör här). Vi bloggar tillsammans i vår Swaussie blogg för att hålla familj och vänner i landet upp och ner uppdaterade om vad vi pysslar med, vilka konstiga märkliga traditioner och beteenden vi svenskar har och detsamma gäller tvärtom förstås. Omställningen från Melbourne till Jönköping är inte alltid helt smärtfri och våra upp och nergångar delar vi med oss av…eller i ärlighetens namn är det ju mest jag som är en bloggnörd och skriver.

  En flytt till Australien är en mycket tänkbar framtid och det är därför extra skoj att följa hur du har det som vågat ta steget och flytta till landet i väst.

  Kram

  • Hej och välkommen! Vad härligt att du lurade till dig en surfare ända till jönköping! Jisses! Vad tycker han om vädret och mörkret?
   Jag lägger till din blogg i blogglistan!

   • Ja, lurade var nog rätta ordet. Haha! Vädret har inte imponerat på Aussien ännu, undrar varför?! När första snön kom förra veckan var det lite panik. Ifrågasätter faktiskt själv varför vi bor i Sverige och inte Australien just nu, jag älskar ju värmen och solen och är inte så särskilt förtjust i kyla, mörker och regn. Lite otur med tänket när det beslutet tog kanske. Men det är ju aldrig för sent att ändra sig 🙂

    Ha en bra dag!
    Kram

 53. Hej Linnea, mig känner du ju redan kan man säga. Jag gillar din blogg jättemycket. Det är så himla kul för mig att se och följa dig just i AL eftersom vi flyttade därifrån för bara två månader sedan. Jag bodde i B-ham i fyra år med min svenske make. Jobbade på UAB med forskning och hade just träning och bloggen som huvudintressen. Tränade på rec centeret inne i stan som tillhör UAB. Du får gärna berätta mer om crossfitten det låter spännande. Hur ofta tränar du? Vart tränar du? Hur ser ett pass ut?
  Vad gäller jobb så vet jag inte riktigt vilka råd jag ska komma med. Vad har du för bakgrund/utbildning? Kan du söka dig till något likande som du höll på med i Sverige?

  Jag känner också igen det där med att inte ha vänner. Det tar tiiiid, så mycket mer tid än vad man först kan tro men det kommer. Jag tror det underlättar att du har en amerikansk make som redan har ett bekantskapsgäng. Folk nere i södern är ju väldigt vänliga och öppna. Kanske får du vänner genom crossfitten eller genom någon aktivitet som du gör med Nala? Kanske kan du läsa någon kurs av något slag för att komma ut och träffa lite mer folk. Jag känner ju till lite fler svenskar i B-ham om du är interesserad så kan jag maila dig två tjejer som är himla goa och nice. Synd att vi hann flytta så att vi inte hann träffas. Men jag hopps kunna få träffa dig om jag kommer och hälsar på i AL framöver.
  Min blogg kan du alltid kika in på: sweethomesweden.blogspot.com

  Kram!

  • Hej Desiree! Jag ska berätta mer om crossfiten, det är verkligen en rolig och effektvi träningsform! Du verkar ju träna väldigt mycket och då rekommenderar jag verkligen crossfit! Ett längre inlägg om det kommer!

   Ang. jobb så är min utbildning ekonomi/marknadsföring. Jag har arbetat felra år på handelsbanken. Som vanlig bankman och på deras interna internationella avdelning. Jag har även arbetat mycket med företag som handlar med kina. Jag talar hyffsad kinesiska, tyvärr verkar det inte vara många företag i Birmingham som har internationell inriktning. Senast arbetade jag för ett privatsjukhus i stockholm och jag köpte in nästan all deras utrustning åt dem i Kina. Det var ett drömjobb som jag tyvärr fick ge upp för Casey. Så klart ångrar jag mig inte, men jag vill ha kvar och äta kakan!

   Det är verkligen synd att jag flyttade hit så sent och inte hann träffa dig här i Birmingham! Jag tror att vänner löser sig när man får jobb etc. Just nu är det lite långsamt bara, som du säger, alla i södern är ju så trevliga, så det borde inte vara något problem!

   Jag gillar din blogg, du tar så fantastiska foton och skriver vackert!

 54. britt-marie Reply

  Hej, Jag är din mamma. Jag är den första människa som såg dig här på jorden. Du var jätte jätteliten och alldeles rosa. Jag är väldigt stolt över att vara mamma till dig. Jag såg dina allra första steg på ett sjukhusgolv i Södertälje, och har alltid älskat att hålla dina hand. Du har så tunna, små och vackra händer.Du är en underbar person med ett stort hjärta och sen är du fantastiskt vacker också. Du kommer att gå långt i livet och alltid ha många vänner som tycker alldeles särskilt mycket om dig.
  Mer om mig: Jag heter Britt-Marie, är 53 år jobbar som PR-konsult och tycker om att sticka, stöpa fina ljus, läsa böcker och gå på bio. Jag tycker om trevliga människor. jag har två fina barn, du och din bror. Ni är väldigt olika men ändå men på samma gång väldigt lika.

Write A Comment