Wooh vilken dag!

I morse när vi åt frukost så kollade Casey vår case status för visumet och tadaa! ”Your card is under production” stod det! Jag gissar att det är mitt arbetstillstånd och inte det gröna kortet som jag först trodde. Men det spelar ingen roll, ÄNTLIGEN går det åt rätt håll! Lycka lycka lycka!

Efter det frukosten åkte jag och Nala till Dream Cupcakes, jag åt cupcakes och Nala fick träna på att ligga ner och sova. (Så kan det gå när man har misskött sig i ett tidigare liv och återföds till hund. Nala accepterade livets lott och sov nästan hela tiden. Lovely!) Efter en stund ringde Casey och berättade att han fick A och best grade in class på hans uppsats! YES!!

Jag var så glad av att fått något ifrån USCIS och Caseys betyg så jag satte mig i bilen för att köpa en flaska Champagne så vi kunde fira ikväll. Mitt på highway 280 så börjar bilen att låta konstigt.. jag ser att batterilampan lyser så jag byter fil för att kunna svänga in till ett köpcentrum i närheten och då börjar en annan lampa lysa och jag ser att motorn kokar. Fan fan fan! (vår fina nya bil) Jag panikstannar och hoppar ut ur bilen med Nala i rädsla av att den ska explodera. (Jag har sett för många action filmer förstår jag nu, bilar exploderar inte längre).

 

 

Hela det där, bandet/bältet var av.. inte bra alls.

Sen står jag där… och undrar vad jag ska göra. Jag brukade dagdrömma om just den här situationen, hur jag skulle agera om bilen en dag inte fungerade. Jag har alltid tänk att jag inte ska falla in i en kvinnofälla och att jag minsann ska kunna laga min bil själv. I mina dagdrömmar så står bilen längs med vägen, jag är klädd i en tjusig dress, illafall en svart pennkjol och höga klackar och håret uppsatt i svinrygg. Skitsnygg är jag. Sen svänger det in en karl och frågar om han kan hjälpa mig, mitt svar skulle då vara: I’m fine thanks. But if you want to help me you can pass me the tools. Sen fick snyggingen sitta där och räcka mig en domkraft eller någon mutter, jag skulle i alla fall klara mig själv eftersom jag skulle vara en independent woman. Nu blev det inte så, jag ringde direkt Casey som kom och räddade mig.

Efter en stund kom en motorcykelpolis och jag passade på att ställa alla frågor jag hade; ”ehh… my dad is coming to visit soon.. can he drive on a swedish licence here in Alabama… is Swedish driver licenses valid here at all?”(Jag menade såklart mig själv eftersom mitt Georgia körkort är utgånget sedan länge). “how dangerous is Birmingham.. really?” (väldigt farligt enligt polisennisse, “Do not go to the north side of Birmingham, Don’t visit the east side of Birmingham  and never, ever go to the west side!”) ”How many guns do you have?” ( “Too many to count ma’m”) “do you have dogs?”  (“Small dogs, my wife likes them”) If you have sunroof in your car and your car crash and rolls over.. of course it is not as safe as rolling around inside a car that has a roof of steel”? (“No, I dont think so ma’m, the sunroof is protected by plastic so it should only go spiderweb and fall down like a sheet”) Vad han nu menar med det…

 Iallafall, efter typ en timme kom en tow truck kille, han tog både bilen och Casey med sig. Sedan fick jag köra ut i bushen utan GPS och leta reda på Casey. Usch så arg jag var, jag försökte övertala Casey att det skulle vara lättare om han försökte lifta tillbaka till Birmingham än att vi båda skulle vara vilse. Den visan gick han inte på och efter en hemsk resa så hittade jag honom längs med vägen. Tow truck killen hade försökt viga Casey till Jesus, ännu mer än vad han redan är, och berättade för honom att han blev skjuten åtta gånger, låg i koma i 45 dagar och överlevde tack vare hans tro på Gud. Sen visade han Casey alla ärr.

Det finns så härliga karaktärer här i Alabama!

Jag och Casey kom hem safe and sound tillslut. Sen gick vi ut och åt mat och drack varsitt glas billigt, alldeles för söt  look a like Champagne. Det var underbart!

23 Comments

 1. Pingback: 2010 tack och hej! « Linnéa i USA

 2. Hittade hit och har läst och kollat på alla dina bilder från bröllopet och dagarna innan! Känner igen dig från Norrtälje men kan inte riktigt koppla från vad.

  Men jag sitter iaf med tårar i ögonen för att det ser så fint ut!

  Grattis till fajten om kortet 🙂

  • Hej Alina. Kul att du kikar in:) Har du någon blogg så jag kan se hur du ser ut? Då kanske jag kan lista ut om vi “känner” varandra eller ej?

   Tack för dina fina ord, att gifta sig var härligt! Men uh vad mycket stress och ångest det var innan.
   Hoppas att du har det bra! Kram

   • Oj, jag hade inte uppmärksammat att du svarat 🙂 Nej, är blogglös dessvärre! Men gick du på Roslags? De flesta av mina vänner gick där så kanske därifrån!

    Kul idé med dina 30 dagar, följer med spänning 🙂

    Kram

    • Hej Igen Alina!

     Jajjamen roslags it was! Så det är säkert därifrån. Jag köänner igen ditt namn… så vi har säkert setts i NE.
     Kram!

 3. Grattis till gröna kortet som borde komma snart. Usch inte kul när det händer sådant med bilen speceillt då man är så bilberoende som man är i AL. Men jag gillar att kika in här hos dig och känna igen ställen från bildern. Jag ser ju preics framför mig vart du var.
  Kram!

 4. Vad härligt att ni hade en bra dag trots att bilen kokade.. Fan jag vet inte vad jag ska göra om min bil kokar mitt på motorvägen. Jag skulle få panik!!
  Bumper stickern köper man på http://www.cafepress.com/
  Dom har massa grejer som man kan göra sin egen text på. Jag köpte en t-shirt förra året till Jason med texten “I love my swedish girlfriend”. haha man ska veta var man har sin man =) Nu behöver jag en ny som det står Wife på istället..

 5. Vad kul att det gar framat, snart har du det i handen 😀 Fast synd med bilen… Bil problem ar aldrig kul, fast antar att dom andra tva nyheterna overvagde mer anda 😀

 6. Vilken handelserik dag! 🙂 Du vet att du kan kolla vilken ansokan som blivit uppdaterad (arbetstillstand, greencard etc.) men jag gissar pa att det ar arbetstillstandet. Man brukar fa minst tva sana uppdateringar innan de skickar ut kortet pa posten (en del far tre dar det tredje sager att de postat det, men jag fick bara tva o sen kom kortet). Kram

  • Det stod att det var case i-485, så det är väl arbetstillståndet?
   Sen stod det att jag ska räkna med att det tar 30 dagar innan jag får det, men shit the same! LYCKA! Nu kan jag börja söka jobb!

   • Nej, det ar green cardet!!!! Woohoo!!! 🙂 (Arbetstillstandet ar I-765 o nu behover du inte ens det). Det tar inte 30 dar. Forst far du ett valkomstbrev efter ett par dar och sen approval till Casey for hans sponsring av dig (om jag inte minns fel) och sen kommer kortet efter ca 2v, kan ha varit kortare tid. Det har ar forsta aret som green cardet verkligen ar gront. De andrade designen i mars el maj. Coolt. va?!! 🙂 Grattis!!!

    • Är det??!! WOOHOO! Gud så roligt! Nu får man börja ha ångest över att helt plötsligt bli arbetslös, TACK Hanna!

    • Jisses, vad ska jag göra av alla möjligheter som plötsligt öppnade sig framför mig?! Nu vill jag oxå starta eget!

   • Jag vet, jag fick typ panik nar jag fick mitt kort haha! Man ar sa van att inte fa jobba och helt plotsligt kan man gora vad som helst. Vi har kommer ev. att starta en ny business snart. Hor av mig sen nar jag har mer detaljer, kanske kan vara nat for dig med. Tack for den gulliga kommentaren pa min blogg! Kram

    • Oh vad ni är företagsamma! Jag ska kolla in lite möjligheter jag med..det vore otroligt spännande att starta eget!

Write A Comment