Gårdagskvällen höll på att ta kål på mig, jag gick runt runt i lägenheten för att hitta på något att göra, utan mål eller plan. Sakta och motvilligt insåg jag vad jag letade efter.. hushållsysslor!

Tidigare på dagen hade jag tvättat all tvätt. Skurat golven. Städat Casey’s arbetsrum och putsat alla fönster. Eftersom allt var gjort så satte jag mig vid datorn.. och hittade en film på Youtube om hur man viker T-tröjor! Amazing och kvällen var räddad. Så jag vek alla min t-tröjor.. det var så roligt att jag gick vidare och vek om alla Caseys t-tröjor. Sen packade jag upp den sista resväskan (som legat i ett hörn och luktat dåligt samvete sen i juli).

När jag sitter där i röran av alla kläder, det luktar klorin och rengöringsmedel om händerna och lyckan av att vika t-tröjor börjar avta, och jag blir istället så less! Fasiken vad trött jag är på att inte ha något vettigt att göra. HUR kan jag bli glad över att vika t-tröjor sätt när jag i hela mitt liv har hatat att tvätta. Att städa brukade vara dödstrist men skönt när det var gjort.. nu har jag börjar längta sysslan! ”äntligen börjar det bli stökigt så jag kan städa igen”.

Jag har så tråååkigt! Jag vill jobba och få bekräftelseeee!

Att vara den som tar hand om hemmet, lagar mat och gör frukost varje morgon är egentligen lugnt. Jag bryr mig inte så mycket för jag och Casey är jämställda i förhållandet och livet etc. . Jag vet det, men ibland blir jag trött när jag inser att jag gör allt det här som jag tycker är så tråkigt. Logiskt sett, är det jag som ska göra allt hemma.  Jag har inget arbetstillstånd ännu och Casey studerar säkert femton timmar om dagen. Jag måste bara intala mig själv att jag inte gör allt det här som frun i hemmet utan för att jag har all tid.

Här är youtube filmen;

 [youtube=http://www.youtube.com/watch?v=An0mFZ3enhM&ob=av3e]

Såå, vet ni vad som står på dagens agenda?

Långkok. Vi fick tre (!!) Crocpots i bröllopspresent så jag borde väl börja använda en av dem. Jag förstår bara inte syftet? Långkok låter bra till typ älgryta. Jag har inget älgkött.. Jag ska prova en kycklingsoppa.

Stryka.. för vi har ingen strykbräda.. och då får man stryka på soffbordet med en handuk under. Vill inte att Nala ska bränna sig på ett strykjärn så det är bara att passa på nu medans hon är borta.

GE MIG STYRKA!

15 Comments

 1. Pingback: 2010 tack och hej! « Linnéa i USA

 2. Ja det är inget kul då man inte har tillräckligt att göra eller inte får tillräckligt med stimulans men med valpen kommer du nog att få det betydligt bättre här framöver. Sedan får man hoppas på att det inte tar allt för lång tid för att få arbetsvisumet. du kan säkert hitta massor med goda crock pot recept på nätet om du söker. Det verkar som man kan laga till mycket i de där crock pots. Det där med att ha lagom att göra här i livet är inte lätt. I Alabama kunde jag också känna att jag behövde mer att göra emellanåt att livet var lite väl monotont. Här har jag på tok för mycket än så länge och känner att jag inte hinner med alls. Det är en svår balans det där med lagom mycket. Men nu har du som sagt en liten valp att ta hand om och uppfortra så du kommer att ha fullt upp.
  Kram!

  • Sant så sant! Jag längtar efter lite intellektuell stimulans! Att ta hand om valpen är ett heltids jobb så det är toppen! Nala är en envis lite ridgreback också som hon kräver ständig tillsyn. Det är svårt att få balans och speciellt i Sverige när öppetiderna för allt stänger i samband med att man går hem ifrån jobbet.

 3. Hahahaha…har du provat handarbete? Eller broderi? Nej men ärligt så förstår jag dig precis. Jag läser mycket böcker, tränar hunden, funderar ut middagar…och bloggar. Punkt. Det är en konst att vara hemmafru. Eller snarare en inställning. Jag är uppväxt med total aversion till hemmasysslor och då blir det ju ännu svårare. Crokpot har vi med, ska nog ut o leta på en älg..nä men, jag håller med Eleonor, pulled pork är gott. Och du som bor i södern kanske kan svänga till en sån där GUMBO? Om du gör det får du gärna lägga ut recept, är nyfiken på hur man gör!

  • haha En Gumbogryta kanske inte vore helt fel. Ja det är som du säger, en inställning. Böcker går åt, mycket tid framför tvn (vilket ger mig väldigt dåligt samvete) och att leka och (försöka) träna Nala. Jag måste nog säga att det jobbiga för mig är att ändra min inställning, jag har alltid ner lite på hemmafru-rollen.

 4. barn grejer fungerar fint, märkes saker. RL, Clavin klein, Timberland, skip hop- allt junk man kan hitta på marshalls typ. ( Donna karen väskor typ)
  Ibland springer man ju även på typ RL bikini på rea, – perfekt. ( fast man får ju relatera till årstiden;))
  “lös hår” är ju billigt där kontra här.
  det e lite meckigt innan man kommer på vad som går elller inte…
  juciy conture borde va efterfrågat!

 5. hahah kanner igen mig i precis allt du skriver. Tvatta och stada ar helt plotsligt lyx att ha att gora med.. Det ar otroligt trakigt att ofrivilligt vara hemmafru! Jag bor i Kalifornien och vantar pa att ha min intervju for att forhoppningsvis fa mitt greencard sa att jag kan borja leva ett normalt liv har borta tillsammans med min man! Kul att lasa din blogg =)

  • oh vad roligt att “träffa'” en till i samma situation. Jag hoppas att du får din intervju snart! NU ska jag sätta mig o läsa din blogg! kram

 6. HAHAHA. jag vet, fan va jag längtade efter att jobba, ha jobbar kompisar, socialisera och va vuxen, jag är inte heller nån hemma fru, och förstod charmen i ca 3 veckor, sen blev jag less och började shoppa i USA- sälja på tradera- BISSNIS!

  • haha jo det vore skönt att känns sig vuxen och inte som en tonåring med sommarlov utan vänner.

Write A Comment